Bibliotheek Den Bosch lanceert ‘Meer Weten’ app

Bibliotheek Den Bosch lanceert 'meer weten' app | WebbiebNL

Apps voor bibliotheken

Ze zijn in ontwikkeling, de apps voor bibliotheken. We kenden natuurlijk al de Bibliotheek App van de gezamenlijke Brabantse Bibliotheken. En er is ook al een Bibliotheek App Store. Dat is een goede en noodzakelijke ontwikkeling voor bibliotheken. Want uit cijfers blijkt dat ruim de helft (52%) van alle Nederlanders al een smartphone heeft (Telecompaper, maart 2012). En waar je doelgroepen zitten, daar moet je als bibliotheek natuurlijk ook zijn.

Bibliotheek Den Bosch lanceert ‘Meer Weten’ app

Bibliotheek Den Bosch lanceert 'meer weten' app | WebbiebNLBibliotheek Den Bosch verwacht in de week van 18 juni de bibliotheek app ‘Meer Weten’ te lanceren. De app is te downloaden via de smartphone en tablet (voor zowel iPhone en Android). In de app worden 12 thema’s gepresenteerd, met het meest actuele thema op de meest prominente plaats. Per thema worden gerelateerde filmpjes, links, boeken, artikelen, een leestip en een doetip gepresenteerd.

Lokale samenwerking

Voor de samenstelling van de thema’s die aanhaken bij de activiteiten en evenementen in de stad is samenwerking gezocht met de organisatoren ervan. Die zijn enthousiast over dit initiatief van de bibliotheek en zijn bereid om de app informatie mee te nemen in hun publiciteitscampagnes. Er zijn al afspraken gemaakt met lokale organisaties zoals Bosch Parade, Jeroen Bosch 500 en de Volksuniversiteit. Bosch Parade op 20, 23 en 24 juni 2012 is het eerste evenement dat door de ‘Meer Weten’ app ondersteunt wordt.

Verbinding tussen aanbod en burgers

Martin Hol, Manager Marketing, Onderzoek & Ontwikkeling van de Bibliotheek Den Bosch vertelt: “De app ‘Meer weten’ wordt door de bibliotheek ingezet om rondom lokale thema’s en gebeurtenissen (festivals, exposities e.d.) verdiepingsinformatie te bieden aan bezoekers en geïnteresseerden. Hierdoor ontstaat een verbinding tussen het media- en informatie aanbod van de bibliotheek en burgers, door de informatie in een relevante context en op een eigentijdse wijze aan te bieden. Het gaat hierbij om de versterking van de bibliotheek als functie, en niet als gebouw”.

Bibliotheek samenwerking

Bibliotheek Den Bosch lanceert 'meer weten' app | WebbiebNL

De app is ontwikkeld met steun van het Innovatie Impuls programma van de Brabantse Netwerk Bibliotheken. Het is de bedoeling dat vanaf 2013 de applicatie beschikbaar komt voor alle netwerk partners.

Update:

op 1 oktober 2012 heeft WebbiebNL de BookFinder App geïntroduceerd. Lees hier meer over de BookFinder App.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s