Gebruik Bibliotheekapp vervijfvoudigd

Gebruik Bibliotheekapp vervijfvoudigd | WebbiebNLGisteren las ik een bericht op Emerce dat het kopen van producten en diensten via de mobiele telefoon flink wint aan populariteit. Engelse consumenten kopen ruim vier keer vaker iets per mobiel dan vorig jaar, zo lees ik in het artikel. 

Dit riep bij mij de vraag op hoe het staat met de Bibliotheekapp, ontwikkeld door Cubiss (de app heet officieel ‘De Bibliotheek’ maar mijn idee zou zijn om dat snel te veranderen in de Bibliotheekapp. In de volksmond heet ie inmiddels ook al zo, maar dat terzijde). Zouden de gebruikscijfers daarvan ook skyhigh omhoog vliegen? Mijn licht opgestoken bij Cubiss en wat blijkt? Het gebruik van de Bibliotheekapp is, alleen al in Brabant, in ongeveer een jaar tijd vervijfvoudigd. Van 2.000 gebruikers in den beginne naar 10.000 gebruikers nu (augustus 2012). En let wel, dan hebben we het dus alleen nog maar over Brabant!

Gebruik bibliotheekapp vervijfvoudigd | WebbiebNLEn nou valt daar natuurlijk weer het nodige op af te dingen. 10.000 gebruikers is misschien niet zo heel erg veel, als je kijkt naar de gehele populatie van Brabantse bibliotheekleden. En het is nog geen promille van de totale Brabantse bevolking. Maar dan nog, wat mij betreft gaat het hier om een significante ontwikkeling. Overigens ben ik ook wel benieuwd naar de gebruikscijfers van de Bibliotheekapp voor heel Nederland. Dat zal wat meer tijd kosten, maar wellicht kan Cubiss deze cijfers ook boven tafel krijgen.

Maar wat het mij vooral zegt is dat Cubiss hiermee een app heeft ontwikkeld, die duidelijk in een behoefte voorziet. En het is een prima manier om de bibliotheek, en het actieve gebruik ervan, op eigentijdse wijze te promoten. Dat is ook de reden waarom de Bibliotheekapp deel uitmaakt van de 7 Webbieb tools. Als ik het voor het zeggen had in de bibliotheek of bij een PSO zou ik geen moment twijfelen: in huis halen dat ding!

Update oktober 2012: vanaf 1 oktober heeft WebbiebNL speciaal voor bibliotheken de BookFinder app geïntroduceerd, lees hier meer.

Verschenen op het YouTube kanaal van WebbiebNLhet interview met Sarah Houghton, the Librarian in Black

Heb jij je al ingeschreven voor de WebiebNL nieuwsbrief? Dat kan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s