Stemmen? Sta op als je voor bibliotheken bent!

Laat je stem horen voor de bibliotheek! | WebbiebNLOp wie te stemmen? Een meerderheid van de kiezers weet het nog niet, zo lees ik op de website van het NRC van 28 augustus. Het zou zo maar kunnen dat dat voor de meeste kiezers nog wel even duurt. De kans is groot dat veel kiezers het zelfs op de dag van de verkiezingen nog niet weten. Niet zo gek, want welke partij schept duidelijkheid over de koers die men wil varen? Bijvoorbeeld als het gaat om bibliotheken, om maar wat te noemen. Joost Heessels van BiblioFuture heeft dit haarfijn geïnventariseerd, maar om te zeggen dat de meeste partijen zich daarmee helder uitspreken over de bibliotheek? Mwah. Niet zo gek dus, al die zwevende kiezers.

Voor die grote groep zwevende kiezers is er nu een alternatief. Een heel aantrekkelijk alternatief. Een alternatief waarbij je je stem kunt laat horen. Voor iets wat al eeuwen zijn bestaansrecht heeft bewezen. Voor links, voor rechts, voor iedereen. De bibliotheek natuurlijk. Als de politieke partijen het nalaten doen we het toch gewoon zelf?  Laat je stem horen voor de bibliotheek!

Onwillekeurig moet ik hieraan denken in deze roerige verkiezingstijd. Dromen mag toch? Het zou mooi zijn als al die zwevende kiezers maar ook de rest die het al wel weet, zich uitspreken voor de bibliotheek. De bibliotheek is er voor ons. En dat willen we graag zo houden! Iets in die trant. Zie je het al voor je? Nee?

Laat je stem horen voor de bibliotheek! | WebbiebNLIn Engeland zien ze dat al wel voor zich. En maken ze daar werk van. Daar wordt namelijk binnenkort de Speak Up For Libraries Conferentie gehouden. ‘We need action now to safeguard the future of the public library service as a whole’, zo valt er te lezen op de de website Speak Up For Libraries.

Laat je stem horen voor de bibliotheek! | WebbiebNLWat zou het geweldig zijn als we zoiets ook in Nederland kunnen organiseren. Waar ging het laatst over? Centraal of lokaal PR bedrijven voor de bibliotheek? Dit is typisch een voorbeeld waar dat beiden kan en elkaar mooi aanvult. Centraal faciliteren en PR regisseren, lokaal mobiliseren. Ik zie het al voor me: de Amsterdam ArenA die tot de nok toe vol zit. Of een flashmob op het Malieveld in Den Haag. Ondersteund door pak ‘m beet zo’n 1.000 bibliothecarissenSta op als je voor bibliotheken bent! Waarom niet?

Binnenkort op het YouTube kanaal van WebbiebNL het interview met Sarah Houghton, the Librarian in Black. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste webbieb nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s