Landelijke bibliotheekdag 2013 in Amsterdam

Landelijke bibliotheekdag 2013 Amsterdam | WebbiebNLOp de eerste zondag van september wordt voortaan de Landelijke Bibliotheekdag georganiseerd. Parallel aan de Manuscripta presenteren de gezamenlijke bibliotheken in Amsterdam hun plannen voor het nieuwe bibliotheekseizoen. De brancheorganisaties vertellen welke ontwikkelingen en campagnes op stapel staan en wat het publiek hiervan merkt. Naast de 4 grote bibliotheken presenteren alle provincies hun meest in het oog springende activiteiten voor het nieuwe seizoen. Uiteraard zijn overal in het land de bibliotheken geopend en houden dan een open dag. Bezoekers die nog geen lid zijn kunnen een proefabonnement voor 3 maanden afsluiten. Afsluitend worden de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland en Beste Bibliothecaris van Nederland.

Je had het al begrepen, zomaar wat fantasie. Fantasie die in me opkwam bij het lezen van de tweets van Marion Mertens, die het idee van een Landelijke Bibliotheekdag opdeed tijdens de Internationale Conferentie Smart Ideas, Attractive Libraries, gehouden op 5 en 6 oktober 2012 in Athene. Geen nieuw idee, want kennelijk bestaat de landelijke bibliotheekdag al in Spanje. Dus waarom niet meteen groot denken en een Wereld Bibliotheekdag organiseren, zo begreep ik uit 1 van haar vervolgtweets over dit onderwerp.

Landelijke bibliotheekdag 2013 Amsterdam | WebbiebNLZomaar wat ideeën, zomaar wat fantasie. Maar waarom niet? Er zijn vast genoeg redenen te bedenken waarom een Landelijke Bibliotheekdag niet zo nodig hoeft. Maar 1 reden om het wel te doen zie ik ook voorbijkomen in de “Smart Ideas, Attractive Libraries”-tweets: ” (..) urgentie is hoog en bibliotheken moeten ‘change or die’. Kom op bibliotheken, sla de handen ineen en doe hier iets mee. het is nu of nooit!

Interesse in de nieuwsbrief van WebbiebNL? Schrijf je hier in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s