Succes is een keuze… ook voor je online bibliotheek

Succes is een keuze ook voor je online bibliotheek | WebbiebNLJe kent ‘m nog wel: John de Manager, uit die Cup a Soup reclame van vroeger. Zijn motto was: ‘succes is een keuze!’. In de reclame zien we ook dat we niet in alles een keuze hebben. Maar ook voor je online bibliotheek heb je de keuze: daar gaan we een succes van maken!

Als je daarmee begint heb je al voordat het nieuwe jaar begonnen is een mooi doel. En het stellen van dat doel is al heel belangrijk.  Want dan kun je beginnen met de voorbereidingen om dat doel te bereiken.

Laten we het concreet maken met een eenvoudig voorbeeld. Stel dat je bibliotheekwebsite momenteel gemiddeld 15.000 unieke bezoekers per maand heeft. Je kiest voor succes door als doel te stellen dat je eind 2014 gemiddeld een dubbel aantal bezoekers telt, dus gemiddeld 30.000.

Dat is al heel concreet en misschien vind je het gewaagd, maar dat is juist goed. Want vervolgens ga je kijken hoe je die verdubbeling in aantal bezoekers gaat realiseren. Daar ga je een plan van aanpak voor opstellen. ‘Wat is ervoor nodig om die verdubbeling in aantal bezoekers te realiseren?’ is de belangrijkste vraag die je in dit plan van aanpak beantwoordt.

Voor het uitwerken hiervan kun je het model van de 7 Webbieb Tools hanteren: kijken wat je op elk van die onderdelen kunt doen om vanuit die tool (bijvoorbeeld je E-nieuwsbrief) meer traffic naar je bibliotheekwebsite te genereren. Wanneer je dat voor alle online tools die je gebruikt hebt gedaan heb je al een aardig beeld van de benodigde werkzaamheden. Vervolgens ga je voor die werkzaamheden een planning maken om die stap voor stap uit te voeren.

Wil je hierin op weg geholpen worden? Dan is het pakket WebbiebNL Inspiratie een mooi begin: veel bibliotheken hebben dit als vertrekpunt genomen om een impuls te geven aan hun online bibliotheek. Interesse? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Interesse in de activiteiten van WebbiebNL?

Inschrijven WebbiebNL nieuwsbrief.

Meer over het actuele trainingsaanbod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s