Wordt je bibliotheek opgeheven?

Het is tegenwoordig helaas werkelijkheid: steeds meer bibliotheken worden in hun bestaan bedreigd door de bezuinigingsdrift van gemeenten. De meeste bibliotheken passen de kaasschaafmethode toe: op alle onderdelen wordt gekeken waar bezuinigingen mogelijk zijn, met zo weinig mogelijk impact op de hoeveelheid personeel of het aantal vestigingen.

Op deze manier werpen bibliotheken vaak alle creativiteit in de strijd om hardere ingrepen te voorkomen. Toch kan niet altijd voorkomen worden dat er toch een vestiging dicht moet. Vaak gaat er een politieke discussie in de gemeente aan vooraf, waarbij de wethouder het middelpunt is. Om te laten zien wat de impact is van sluiting van de bibliotheek én om wethouders op verfrissende ideeën  te brengen, onderstaand filmpje. Van Kooten en De Bie brengen de wethouder van Juinen op een idee. Let wel: het filmpje is uit de oude doos, maar aktueler dan ooit!

Lees ook: Vertaal je bibliotheek naar een belevenis

WebbiebNL | Huub van Dommelen

Volg nog dit najaar een training bij WebbiebNL:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis WebbiebNL nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s