Impressie Themamiddag eBooks

Op 22 april jongstleden organiseerde WebbiebNL de themamiddag ‘eBooks in je bibliotheek, een kwestie van doen!’. Hieronder een korte foto-impressie. WebbiebNL dankt de sprekers en alle deelnemers voor de geslaagde middag!

Foto-impressie themamiddag eBooks in de bibliotheek:

Het programma bestond uit de volgende onderdelen:

12.00 Inloop met broodjesbuffet

13.00 Introductie eBooks in de Bibliotheek (Huub van Dommelen)

13.15 Actuele stand van zaken rond eBooks aanbod (Sander van Kempen)
Het eBooks aanbod dat door Bibliotheek.nl is gelanceerd voorziet duidelijk in een behoefte. Er zijn 5.000 titels beschikbaar en deze kunnen op diverse apparaten gelezen worden. Maar dat maakt het tegelijkertijd ook best lastig. En wat verandert er binnenkort als er betaald moet worden? Sander van Bibliotheek.nl zet het graag voor je op een rijtje.

14.00 De praktijk van eBooks in de bibliotheek (Maria Vermeer)
Maria Vermeer van de Bibliotheek Helmond-Peel heeft de afgelopen jaren het aanbod van eBooks in de bibliotheek nauwgezet gevolgd. Wat wil het publiek? Hoe leg je uit wat de mogelijkheden zijn? Hoe ga je om met technische en andere problemen die je daarbij tegenkomt? En welke kansen zijn er voor je bibliotheek op dit gebied? En ook niet te vergeten: wat doe je aan interne scholing? Hoe neem je je collega’s mee in deze nieuwe ontwikkelingen? Maria heeft uitgebreide ervaring rond het eBooks aanbod van de bibliotheek, is goed van de nieuwe ontwikkelingen op de hoogte én kan enthousiast vertellen over de mogelijkheden.

14.45 Pauze

15.15 eBooks spreekuur, klachten of kansen? (Lieke Bullens en Marja Heusschen)
Over Lieke Bullens van Bibliotheek Midden Brabant valt op haar Twitterprofiel te lezen “Innovatie – Digitale Bibliotheek – ambitieus – nieuwsgierig – geek | e-books – joomla – wordpress -social media”. Met die achtergrond en interesse geeft ze al jaren eBooks spreekuren in de bibliotheek. Hoe kijkt zij aan tegen het nieuwe eBooks aanbod? Wat zijn de ervaringen daarmee en hoe gaat zij om met de ervaringen van het publiek? En hoe lopen sindsdien de eBooks spreekuren die ze in de bibliotheken geeft? Gaat het vooral over klachten of over de kansen rondom het nieuwe aanbod? Samen met haar collega Marja Heusschen zal Lieke haar ervaringen delen.

16.00 Discussieforum (alle sprekers)

16.30 Borrel

17.00 Einde

Volg nog dit najaar een training bij WebbiebNL:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis WebbiebNL nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s