Selfies in de bieb

Selfie, iedereen kent tegenwoordig wel de term. De foto, die je van je zelf maakt met een mobiel, is nog steeds ontzettend populair. In 2013 werd selfie nog gekozen tot het woord van het jaar, maar ook dit jaar is de selfie nog onverminderd populair. Wel is de aard van de selfie in 2014 veranderd: hoe specialer de selfie, hoe beter. Daardoor zijn er weer allemaal subselfies ontstaan.

Het nieuwste type selfie is de Tourselfie. Dit houdt in dat je op de weg gaat staan en een selfie maakt met de wielrenners op de achtergrond. Levensgevaarlijk en de wielrenners zelf zijn er niet zo blij mee.

Hoe zet je selfies in als bibliotheek?Boekselfie bibliotheken

Met carnaval maak je natuurlijk een alaafie en in het museum maak je natuurlijk de museumselfie. Dus wat maak je in de bieb? Een biebselfie! Zet jezelf met je favoriete biebhoekje op de foto, met een collega of gewoon met een leuk boek.

Leden van de bibliotheek kunnen er natuurlijk ook selfies maken. Je hebt zelfs speciaal bedachte selfies die te maken hebben met boeken. Denk bijvoorbeeld aan de boekselfie, waarbij je met een boek op de foto gaat waar ook een gezicht op staat. Hier kun je als bibliotheek een leuke actie van maken, zoals Theek 5 dit afgelopen maand deed.

Boekshelfie bibliothekenEen andere leuke selfie in de bibliotheek is de shelfie. Een shelfie maak je door een foto te maken van jou en je boekenkast (bookshelf). Dit kan natuurlijk ook in de bibliotheek, want leden hebben immers een enorme boekenkast tot hun beschikking. Ook om deze selfie-soort kun je een leuke actie verzinnen.

 

Dus, doen jullie ook aan selfies in de bibliotheek?

Lees ook: Bibliotheek zonder boeken de trend?

Simone Heinen | WebbiebNL | Online marketing & narrowcasting

Volg nog dit najaar een training bij WebbiebNL:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis WebbiebNL nieuwsbrief!

 

One thought on “Selfies in de bieb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s