3 redenen om te kiezen voor een responsive website

Responsive websiteWellicht herken je het zelf: je bent aan het internetten op je telefoon en bezoekt een website waarvan je alleen de desktopversie kunt zien. Irritant, want je moet helemaal inzoomen om de tekst te kunnen lezen en als je het volledige menu wilt bekijken, swipe je je een ongeluk.  De oplossing hiervoor is een responsive website. Dit type website is zo gebouwd dat ie zich aanpast aan het soort scherm dat je gebruikt. Op je laptop, tablet en smartphone zie je dus steeds een iets andere website.

Veel websites zijn tegenwoordig al responsive, maar nog lang niet allemaal. Ook zijn er nog steeds bibliotheekwebsites die nog niet geoptimaliseerd zijn. Daarom geven we je drie redenen om dit alsnog snel te doen.

1. Internet wordt steeds meer met de mobiele telefoon gebruikt.

Uit cijfers van T-Mobile blijkt dat het afgelopen jaar het internetgebruik op de telefoon met 128% is gestegen. Dit internet wordt ook steeds sneller met de komst van 4G. Bijna iedereen heeft ook altijd een telefoon in de buurt om te internetten en daarmee is de laptop en de desktop een beetje overbodig geworden.

2. In de toekomst zullen er waarschijnlijk nog veel meer soorten schermen gebruikt worden.

Nu heb je als schermen voornamelijk je telefoon, tablet, laptop en wellicht desktop, maar in de toekomst kunnen er weer andere formaten schermen komen. Met een responsive website ben je hier al op voorbereid, want deze past zich automatisch aan.

3. Een responsive website is beter voor SEO.

SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie is het zorgen dat een website zo hoog mogelijk in de zoekmachineresultaten staat. Sta je organisch hoog bij Google, dan scheelt dit je veel geld voor betaalde campagnes. Responsive websites doen het beter in Google, omdat Google slechts één keer de website moet doorzoeken, in plaats van twee keer (mobiele en desktop website). Dit waarderen ze omdat het hen geld scheelt en daarom zul je bij mobiel zoeken ook eerder getoond worden.

 

Een responsive website is echter nog niet alles!

Ben je overtuigd of heb je al een responsive website? Dan ben je er echter nog niet! Wat je op je website zet, is immers nog belangrijker. Als je wilt inspelen op de mobiele bezoekers, dan moet je zorgen dat bepaalde zaken goed te vinden zijn. Zorg bijvoorbeeld voor een duidelijke contactpagina waardoor men direct contact op kan nemen. Zorg dat de website simpel en helder is opgebouwd en schrijf uiteraard heldere teksten.

Heb je dit allemaal voor elkaar? Dan heb je een prettige website voor je bezoekers, waar ze zeker zullen terugkomen!

Simone Heinen | WebbiebNL

 

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen bij het vernieuwen van je website? Neem dan contact met ons op of bekijk de verschillende mogelijkheden hier.

Volg nog dit najaar een training bij WebbiebNL:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis WebbiebNL nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s