Narrowcasting in de bibliotheek: de 6 grootste fouten.

 

– De 6 grootste fouten met narrowcasting in de bibliotheek–

Veel bibliotheken maken gebruik van narrowcasting. Dat levert mooie gebruikstoepassingen op. Maar het gaat ook weleens mis. Hieronder de de 6 grootste fouten die bibliotheken maken met narrowcasting. 

De 6 grootste fouten met narrowcasting in de bibliotheek:

1. Verkeerde ophangplaatsen.
Regelmatig hangen schermen op zinloze plaatsen of net in een verkeerde hoek gedraaid.
Kies voor plaatsen in je bibliotheek waar het publiek veel komt en bijna automatisch een blik werpt op de narrowcasting schermen. Bijvoorbeeld op de plaats waar de boeken worden ingeleverd. Of in de coffeecorner, of het leescafé.

2. Verkeerde beeldscherm formaten.
Meestal gaat het hierbij om schermen die te klein zijn voor de plek waar ze hangen. Te groot komt ook voor, maar niet zo vaak.

3. Scherm uitingen niet afgestemd op de doelgroep.
Als je schermen hebt hangen op de jeugdafdeling, dan bevatten die als het goed is andere scherm uitingen dan bij de entree. Voor welke doelgroepen is het bedoeld? Stem daar je scherm uitingen op af.

4. Scherm uitingen met teveel tekst.
Vaak bevat een scherm veel te veel tekst. Terwijl het gaat om de kunst van het weglaten. Dat geldt zeker bij teksten voor narrowcasting. Hoe minder tekst hoe beter. Liefst enkele woorden en meer niet. En leg de nadruk op mooie afbeeldingen. In dit artikel 6 tips voor goede rechtenvrije afbeeldingen.

5. Scherm uitingen niet actueel.
Je ziet het vaak. Scherm uitingen van evenementen die al plaatsgevonden hebben. Of altijd dezelfde scherm uitingen. Houd de scherm uitingen actueel en relevant. Dit is heel gemakkelijk te ondervangen met een contentplan voor je narrowcasting activiteiten.

6. Schermen die uitstaan.
Schermen die op zwart staan: het kan natuurlijk dat er 1 tijdelijk defect is. Maar alle schermen uit – tijdens openingstijden – zien wij ook regelmatig. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Bij de huidige narrowcasting systemen kun je de start- en eindtijden waarop de schermen in en uit werking worden gesteld vooaraf automatisch instellen. Dus schermen op zwart zou niet hoeven te gebeuren.

>> Doe ook mee aan de Training Narrowcasting Optimaal Toegepast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s