Bibliotheek Leudal dicht? Het lijkt er wel op!

Het is helaas werkelijkheid: steeds meer bibliotheken worden in hun bestaan bedreigd door de bezuinigingsdrift van gemeenten. De meeste gemeenten reduceren de subsidie volgens de kaasschaafmethode. Minus 5, 10 of 15% maar met als doel om de bibliotheek te laten voortbestaan. Bibliotheken kijken vervolgens op alle posten in de begroting waar bezuinigingen mogelijk zijn, met zo weinig mogelijk impact op de hoeveelheid personeel of het aantal vestigingen.

Maar het kan ook grover. In de gemeente Leudal wordt de bibliotheek met opheffen bedreigd omdat nagenoeg de hele subsidie verdwijnt. Op 4 november wordt het begrotingsvoorstel door de gemeenteraad behandeld, zo valt te lezen op de website van BiblioCenter, waar de bibliotheken van de gemeente Leudal onder vallen.

Om te laten zien wat de impact is van sluiting van de bibliotheek én om wethouders op verfrissende ideeën  te brengen, onderstaand filmpje. Van Kooten en De Bie brengen de wethouder van Juinen op een idee. Maar niet alleen van Juinen: ook de wethouder van de gemeente Leudal. Let wel: een filmpje uit de jaren ’80, maar helaas actueler dan ooit.

Vind je dat de bieb in Leudal moet blijven en wil je daar je steun aan betuigen? Op de website van BiblioCenter kun je hier een reactie plaatsen.

Lees ook: jongeren hebben nog steeds interesse in boeken… en de bibliotheek

Huub van Dommelen | WebbiebNL | Online marketing & narrowcasting

Volg nog dit najaar een training bij WebbiebNL:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis WebbiebNL nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s