Is het medialab de muffin van de bibliotheek?

-Is het medialab de muffin van de bibliotheek?-

Die vraag stel ik tijdens het Bibliotheekcongres a.s. woensdag aan Jan Kaldenbach en Jolanda Kreuk van Bibliotheek Kennemerwaard en Marion Berendsen van het Retailbureau Bibliotheekformule. Tijdens de deelsessie van 12:15 tot 13:15 uur in de Der Kinderen Kamer staat het medialab van die bibliotheek centraal.

Medialab bibliotheek Kennemerwaard - WebbiebNL Haal meer uit je online bibliotheekDe Bibliotheek Kennemerwaard heeft zelfstandig haar medialab ontwikkeld. De ingrediënten bestaan uit audio, video, fotobewerking, gaming en een programmering. Jan en Jolanda zullen uit de doeken doen wat dit allemaal inhoudt en ook waarom ze hiertoe gekomen zijn. Want het is best wel een flinke stap om hier als bibliotheek aan te beginnen. Niet alleen omdat het allemaal in eigen huis ontwikkeld is. Maar ook omdat het een flinke ‘leap forward’ is voor een bibliotheek die traditioneel boeken uitleent, als je het mij vraagt.

Aan Marion Berendsen van het Retailbureau Bibliotheekformule zal ik vragen hoe ik het medialab moet plaatsen in het perspectief van de retailformule, want dat is mij eerlijk gezegd niet helemaal duidelijk. En moet ik dit zien als een voorbeeld van innovatie in en door de bibliotheek? Ik hoop dat Daphne Dépasse, innovatiedeskundige en ook aanwezig op het biebcongres, komt luisteren en op deze vraag een antwoord kan geven.

En waar ik ook wel benieuwd naar ben is hoe een medialab met audio, video en gaming zich verdraagd in een ruimte waar mensen snuffelen tussen de boeken. Dat lijkt mij op zijn zachts gezegd ook een uitdaging voor de bibliotheek.

Ben jij ook benieuwd naar het medialab van de Bibliotheek Kennemerwaard? Kom dan op 10 december naar de Deelsessie over het medialab van de Bibliotheek Kennemerwaard. Waar? Der Kinderen Kamer. Hoe laat? 12.15 uur. Tot dan!

Lees ook: Brede Bieb wordt omfietsbieb

Huub van Dommelen | WebbiebNL | Online marketing & narrowcasting

Volg nog dit najaar een training bij WebbiebNL:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis WebbiebNL nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s