Blue Monday? Niet als je graag leest!

blue mondayBlue Monday schijnt de meest depressieve dag van het jaar te zijn. Dit heeft de Britse psycholoog Cliff Arnall namelijk berekent met een formule, waar rekening gehouden wordt met het weer, het salaris, schulden, hoe lang geleden het kerst was, hoe goed men de goede voornemens volhoudt, het motivatieniveau en tot slot, het gevoel om actie te ondernemen. Meer hierover vind je o.a. op Wikipedia.

Steeds meer media geven aandacht aan deze dag, waardoor je je bijna verplicht voelt om je een tikje ongelukkig te voelen op Blue Monday. Maar dit hoeft helemaal niet! Er is namelijk onderzocht dat er een verband bestaat tussen lezen en gelukkig zijn!

Lezen maakt gelukkig

Dit is in Groot Brittannië onderzocht. De eerste cijfers uit dit onderzoek waren niet zo positief, want 1/5 van de respondenten gaf aan nooit een boek te lezen. Niet zo mooi natuurlijk, maar de mensen die wel lezen, geven aan dat hun leven verbetert door te lezen! Na het lezen van een boek voelen zij zich een stuk gelukkiger.

Een goede reden dus om op Blue Monday (of op een andere dag waarop je niet zo vrolijk bent) een boek te lezen. Je zult je er een stuk beter door voelen!

Lees ook: Biebvibes #10 De FHJ Mediatheek

Simone Heinen | Webbieb | Online marketing & narrowcasting

Volg ook een training bij Webbieb:

>> Trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis Webbieb nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s