3 handige webtools voor elke mediacoach

3 webtools die handig zijn in je werk als mediacoach:

1. Kahoot
2. Glogster
3. Storybird

Kahoot is een online-feedback tool. Het is een interactieve tool die goed is in te zetten in een klas. Je kan er een quiz mee spelen, meningen peilen of een enquete houden. De deelnemers antwoorden via een mobile device en de resultaten zijn direct op het digibord of scherm te zien.

Glogster: een programma voor het maken van interactieve postersGlogster is een programma waarmee je interactieve posters kunt maken. In een glog (de poster) kun je teksten, plaatjes, filmpjes en geluiden plaatsen en links aanbrengen naar relevante bronnen, zoals websites. Ook bevat het programma tools om de poster vorm te geven, denk aan lettertypes en achtergronden.

Storybird: webtool voor het maken van mooie prentenboekenStorybird is een online programma waarmee je zelf prachtige prentenboeken kunt maken. Bijvoorbeeld een gedichtenboek van de hele klas. Eenvoudig, leuk om te doen en een mooie verbinding tussen media en taal.

– Met medewerking van Yola Hopmans en Karen Jong -.

Ben je Mediacoach? Doe dan mee aan de Mediacoach Praktijkdag 2017!

Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s