Gelukkig is er nog belangstelling voor poëzie!

Gelukkig er is nog belangstelling voor poëzieIn een eerdere blog op Webbieb vroegen we ons af of er nog wel belangstelling is voor poëzie. Dit naar aanleiding van de 3e poëzieweek.

Die vraag is nu beantwoord: ja, er is nog belangstelling voor poëzie. ‘De 3e poëzieweek was succesvoller dan ooit’, kopte het CPNB in haar persbericht. “De omzet van poëzie in Nederland met 152% gestegen ten opzichte van de periode voordien”.

Dat zijn mooie cijfers, die ook op het conto van de bibliotheek geschreven kunnen worden. Want bibliotheken hebben tijdens de poëzieweek veel activiteiten georganiseerd. Zoals het voordragen van poëzie in de Zeeuwse Bibliotheek, in Den Haag een tentoonstelling en voorstelling over Haagse gedichten met Nico Dijkshoorn en in Bibliotheek Heiloo was er een workshop Dichten. Ook is er een een app gemaakt: PoëzieBieb. Hierdoor wordt poëzie nog toegankelijker gemaakt.

Kortom, de doelgroep van poëzieliefhebbers wordt door de bibliotheek op haar wenken bediend. En er is groeiende belangstelling voor poëzie. Dit lijkt me dan één van de niche doelgroepen waar je als bibliotheek op in kunt spelen. Niet alleen tijdens de poëzieweek, maar het hele jaar door. Bijvoorbeeld door de prijswinnaars van de VSB Poëzieprijs uit te nodigen. Of auteurs van de best verkopende dichtbundels. Want dat was nog een conclusie die het CPNB trok: Bekroonde dichtbundels doen het opvallend goed.

Mijn conclusie: gelukkig is er nog belangstelling voor poëzie, met dank aan de bibliotheek!

Lees ook: Boekenruil, waar een klein dorp groot in is.

Je website hoger in Google? 7 tips!

WebbiebNL | Huub van Dommelen

Volg ook een training bij WebbiebNL:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis WebbiebNL nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s