De bibliotheek voor ondernemers? 7 ideeën!

Je zult het vast wel kennen, de De Bibliotheek voor Ondernemers. Het is een stimuleringsregeling voor bibliotheken waarbij ondernemers geholpen worden met vragen op het gebied van ICT en mediawijsheid, zo lezen we op de website van het SIOB (nu: KB). Het programma loopt al enige jaren.  Bibliotheken die in 2015 deelnemen aan de regeling (en daarvoor subsidie krijgen) moeten (naast enkele andere voorwaarden) voor 1 november 2015 minimaal 4 activiteiten voor ondernemers organiseren.

de Bibliotheek voor OndernemersDe afgelopen tijd is Webbieb door een aantal bibliotheken gevraagd om mee te denken en op onderdelen het programma te verzorgen voor de ondernemers. Hieronder staan 7 ideeën voor thema-avonden op een een rij. We hebben bewust gekozen voor thema-avonden, omdat ondernemers overdag hiervoor geen tijd hebben. Misschien dat jouw bibliotheek ook iets kan met deze ideeën, om gestalte te geven aan het programma van de Bibliotheek voor Ondernemers.

7 ideeën voor thema avonden in het kader van de Bibliotheek voor Ondernemers:

  • Hoger in Google.
  • Life hacking voor ondernemers.
  • Meer omzet met social media.
  • Overtuig met je eigen elevator pitch.
  • Je website optimaal ingezet.
  • Mindfulness voor ondernemers.
  • Hoe maak ik een optimale E-nieuwsbrief voor mijn bedrijf

De bibliotheek voor ondernemers, 6 ideeënIn de praktijk vragen de bibliotheken aan Webbieb of wij de thema avonden ‘Hoger in Google’, ‘Meer omzet met social media’, ‘Je website optimaal ingezet’ en ‘Hoe maak ik een optimale E-nieuwsbrief voor mijn bedrijf’ in het programma willen verzorgen. Derhalve hebben we die kant en klaar op de plank liggen. Mocht je willen weten wat wij bij Webbieb voor jouw bibliotheek op dit gebied kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Lees ook:

Biebvibes #1: Bibliotheek Eindhoven presenteert videomanifest

Huub van Dommelen | Webbieb | Online marketing & narrowcasting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s