Biebvibes#4: bieb Goes opent Seats2Meet

Biebvibes: positieve geluiden uit de informatiewereld.

Dit keer in Biebvibes aandacht voor de Bibliotheek Oosterschelde. In de vestiging Goes werd op 23 april 2015 een Seats2Meet vestiging geopend. We spraken hierover met Mirjam van Biesen, rayonmanager van de Bibliotheek Oosterschelde.

S2M in de Bibliotheek1. Waarom een Seats2Meet in de bibliotheek?

‘Het past goed bij de visie van de Bibliotheek over de toekomst waarin het delen van kennis centraal staat’, vertelt Van Biesen. De tijd dat het publiek naar de bibliotheek komt om kennis te halen is voorbij, dus moet je meer bieden dan dat. Met Seats2Meet bieden we flexibele werkplekken in de bibliotheek en vragen we sociaal kapitaal terug.’

2. Sociaal kapitaal, wat bedoelt u daarmee?

‘Onder de gebruikers van de flexibele werkplekken vragen we of er gebruikers zijn die hun kennis willen delen door het geven van een lezing of een workshop. Op die manier hebben anderen daar ook iets aan en doe je als bibliotheek meer dan alleen het creëren van werkplekken.’

3. Wat is de rol van Seats2Meet hierin?

‘Het is een initiatief van de Bibliotheek oosterschelde. Het kwam al veel voor dat mensen in de bibliotheek wilden werken en op zoek waren naar een stopcontact voor de laptop of een tafel om aan te werken. We hebben nu permanente werkplekken gecreëerd. In totaal kunnen we, afhankelijk van de opstelling, 12 tot 14 mensen een werkplek bieden. We hebben ook een vergaderbox geplaatst, zodat mensen een bijeenkomst kunnen hebben zonder dat het overlast geeft aan andere bezoekers. De inrichting hebben we helemaal zelf gedaan. We hebben Seats2Meet benaderd om als locatie te worden opgenomen in hun netwerk. Je kunt nu via de website van Seats2Meet werkplekken en ruimte reserveren in de Bibliotheek Goes. Je kunt ook kennisgebieden aangeven die je hebt als professional.’

4. De start is gemaakt, hoe gaan jullie verder?

‘Tegelijk met de introductie van Seats2Meet in de bibliotheek is er ook een  projectmedewerker gestart. Die gaat voor 20 uur per week invulling geven aan het beoogde concept, zoals de programmering van lezingen en workshops’.

5. Zijn er al plannen voor andere vestigingen?

‘Als de ervaringen in de bibliotheek Goes positief zijn, gaan we Seat2Meet op termijn wellicht ook in andere vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde introduceren’.

Seats2Meet in de BibliotheekDe bibliotheek Goes is niet de enige bibliotheek in Nederland met een Seats2Meet. Ook de bibliotheken in Almere, Waalwijk en Goirle hebben een Seats2Meet.

>> Doe ook mee aan de Webbieb Summer School Praktijkdag op 8 september!

Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in.

Dit is de 4e aflevering in de nieuwe rubriek Biebvibes. Heeft jouw bibliotheek of mediatheek ook een positief geluid wat je in deze rubriek onder de aandacht wilt brengen? Neem dan contact op met Huub van Dommelen van Webbieb. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s