10 Twitter en Facebook nieuwtjes van de afgelopen maand

Juni 2015 was er opnieuw veel nieuws over Twitter en Facebook. Hieronder de belangrijkste nieuwsitems over deze social media platformen samengevat:

10 nieuwtjes over Twitter en Facebook in de afgelopen maandjuni 2015 – 5 nieuwtjes over Twitter:

Twitter speelt video’s voortaan automatisch af
Twitter laat video’s in zijn iOS-app en op zijn website voortaan automatisch afspelen in de tijdlijnen van gebruikers. Met de aanpassing volgt Twitter onder andere Facebook. Lees meer (bron).

Twitter voert experiment uit met productpagina’s
Twitter voert momenteel experimenten uit met productpagina’s. Dankzij de pagina’s kunnen twitteraars informatie over producten vinden en, indien gewenst, producten direct kopen. Bijvoorbeeld een productpagina rondom een boek. Lees meer (bron).

Twitter komt met actuele door redacteuren samengestelde feeds
Twitter werkt aan een aparte twitterfeed binnen zijn apps die wordt samengesteld door redacteuren en die zich richt op actuele gebeurtenissen. De gebruiker kan zich tijdelijk ‘abonneren’ op een ‘event’, waarna alle tweets over dit onderwerp in de normale tijdlijn verschijnen. Lees meer (bron).

Twitter verwijdert limiet van 140 karakters bij dm’s
Twitter gaat het in juli mogelijk maken om persoonlijke berichten te sturen die uit meer dan 140 tekens bestaan. Bij reguliere tweets blijft de limiet in stand. Lees meer (bron).

Twitters livestream-app Periscope uitgebracht voor Android
Twitters eigen livestream-app Periscope is nu ook beschikbaar voor Android. De Android-versie biedt enkele nieuwe functionaliteiten die nog niet in de app voor iOS te vinden zijn, waaronder een hervatfunctie. Lees meer (bron).

juni 2015 – 5 nieuwtjes over Facebook:Nieuws over Facebook

Facebook laat gebruikers plaatjes, filters en teksten toevoegen aan foto’s.
Facebook heeft een fotobewerker gemaakt voor iOS, waarin het gebruikers foto’s laat beplakken met tekst, emoji’s en filters. Bij nog niet iedereen zit de nieuwe interface in de app, waardoor het erop lijkt dat het gaat om een test. Gebruikers kunnen onder meer plaatjes, filters en teksten toevoegen aan foto’s en die bovendien groter of kleiner maken of schuin zetten. De volledige functionaliteit zit in de iOS-app, terwijl de Android-versie alleen stickers en tekst heeft. De filters ontbreken op Android. Lees meer (bron).

Facebook Messenger biedt optie om locatiebepaling uit te zetten
Facebook deelt niet meer automatisch de locatie van de gebruiker via de Messenger-app. Ook zou locatie-informatie niet meer opgevraagd worden tenzij de gebruiker de locatiedienst expliciet aanzet op de telefoon voor de app.  lees meer (bron).

Mobiel gebruik Facebook stijgt explosief
Het mobiel gebruik van Facebook is enorm toegenomen. Het aantal gebruikers dat maandelijks mobiel inlogt is met 51 procent toegenomen tot 819 miljoen gebruikers. Ook het aantal gebruikers steeg. Facebook telde vorig kwartaal 699 miljoen dagelijkse gebruikers. Dat is 27 procent meer dan afgelopen jaar. Lees meer (bron).

Facebook gaat Amber Alert-meldingen aan alle Nederlandse gebruikers tonen
Facebook gaat Amber Alert-meldingen van vermiste kinderen voortaan aan al zijn Nederlandse gebruikers tonen, bovenaan de tijdlijn. Dat maakten Facebook, Amber Alert en de Nationale Politie bekend. Tot nu toe moesten gebruikers Amber Alert een ‘like’ gegeven hebben. Lees meer (bron).

Gebruik Facebook onder Nederlandse jongeren neemt niet af
Nederlandse jongeren blijven Facebook gebruiken, hoewel ze meer gebruik zijn gaan maken van andere sociale media. Dat zegt marktonderzoeksbureau GfK. Van een daling van het gebruik van Facebook onder jongeren is volgens GfK geen sprake. Lees meer (bron).

Meld je aan voor de gratis Webbieb nieuwsbrief!

Huub van Dommelen | Webbieb | Online marketing & narrowcasting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s