10 social media nieuwtjes van de afgelopen maand

Actueel nieuws over social media samengevat:

Afgelopen maand was er opnieuw veel nieuws over social media platformen, zoals Facebook.

10 social media nieuwtjes van de afgelopen maand | Webbieb

Hieronder de 10 belangrijkste nieuwsitems rond social media van de afgelopen maand op een rij gezet.

Bij het nieuwsitem staat de link naar de bron van het artikel.

10x social media nieuws van de afgelopen maand:

1. Instagram krijgt optie alle berichten van gebruiker stilletjes te verbergen. Instagram krijgt een optie waarmee alle berichten van een bepaald account niet langer op de tijdlijn van een gebruiker verschijnen, zonder dit account te ontvolgen… Lees meer (bron).

Twitter2. Facebook gaat mensen inhuren om nepnieuws op te sporen. Facebook heeft een aantal vacatures uitgezet voor nieuwe werknemers die moeten helpen met het opsporen van nepnieuws. Deze zogenaamde News Publisher Specialists moeten onderzoek doen op Facebook en onder meer lijsten van betrouwbare nieuwssites opstellen…. Lees meer (bron).

3. Voormalige Tinder-medewerkers lanceren LinkedIn-concurrent Een groep voormalige Tinder-medewerkers heeft een nieuw zusterbedrijf gelanceerd dat een concurrent voor het zakelijke netwerk LinkedIn ontwikkelt….. Lees meer (bron).

4. Zo start je een groepsgesprek met video of audio in WhatsApp. Video- en audiogesprekken in WhatsApp kunnen vanaf nu met een hele vriendengroep worden gevoerd. De nieuwe functie wordt uitgerold naar alle gebruikers.Lees meer (bron).

5.  Sociale media minder belangrijk als nieuwsbron. Sociale media zijn minder belangrijk geworden als bron van nieuws en niet toevallig is daar vooral Facebook de oorzaak van. Een en ander blijkt uit onderzoek van het Reuters Institute for the Study of Journalism.… Lees meer (bron).

6. Aantal actieve Twitter-gebruikers neemt toe met zes miljoen. Het aantal mensen dat elke maand een keer inlogt op Twitter, is afgelopen kwartaal met zes miljoen toegenomen. Inmiddels heeft het sociale netwerk 336 miljoen gebruikers, zo zegt het bedrijf in zijn kwartaalcijfers…… Lees meer (bron).

7. Instagram voegt mogelijk ook bellen en videobellen toe. Instagram geeft gebruikers mogelijk binnenkort al de optie om met elkaar te bellen of videobellen. Lees meer (bron).

8. Facebook gaat meer lokaal nieuws tonen in tijdlijn. Facebook gaat Nederlandse gebruikers meer nieuws uit hun woonplaats en omgeving tonen in het nieuwsoverzicht. De samenstelling van de tijdlijn wordt aangepast… Lees meer (bron)

Instagram in je bibliotheek9. Tip: zo controleer je of jouw Facebook-gegevens zijn gelekt. Om erachter te komen of ook jouw gegevens zijn gelekt in het Cambridge Analytica-schandaal, heeft Facebook een nieuwe tool online gezet. Wij laten zien hoe je dit snel en gemakkelijk checkt…. Lees meer (bron).

10. Facebook zet aanval op LinkedIn door, en rolt Facebook Jobs uit naar 40+ landen. Of Nederland erbij zit is nog even afwachten, maar de plannen van Facebook om de recruitmentmarkt te penetreren zijn in elk geval wel serieus, nu Facebook Jobs wordt uitgerold naar meer dan 40 landen…. Lees meer (bron).

Wil je als openbare of Hoger Onderwijs bibliotheek het maximale halen uit je social media?
Volg dan de training Social Media 2.0.

Wil je de Social media Bootcamp voor Werkzoekenden & Ondernemers organiseren?
Hier meer info over het organiseren van de Social Media Bootcamp in jouw bieb!

Social media jaaroverzicht 2016 Webbieb

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s