10 social media nieuwtjes van de afgelopen maand

Actueel nieuws over social media samengevat:

Afgelopen maand was er opnieuw veel nieuws over social media platformen, zoals Facebook.

10 social media nieuwtjes van de afgelopen maand | Webbieb

Hieronder de 10 belangrijkste nieuwsitems rond social media van de afgelopen maand op een rij gezet.

Bij het nieuwsitem staat de link naar de bron van het artikel.

10x social media nieuws van de afgelopen maand:

1. Instagram gaat aangeraden berichten in overzicht tonen. Instagram toont voortaan berichten in het nieuwsoverzicht die mogelijk in de smaak vallen bij de gebruiker. De nieuwe functie heet ‘aangeraden voor jou’ en wordt de komende tijd uitgerold onder gebruikers… Lees meer (bron).

Twitter2. Snapchat wil Stories buiten app deelbaar maken. Met een nieuwe functie genaamd ‘Stories Everywhere’ zouden verhalen op Snapchat ook buiten de app zijn te delen. … Lees meer (bron).

3. YouTube gaat verticale video’s correct tonen op smartphone. YouTube speelt verticale video’s voortaan in volledig scherm af op smartphones, mits het toestel ook in portretmodus wordt vastgehouden.. Lees meer (bron).

4. Nu beschikbaar: Tweestapsverificatie op Twitter.
Twitter biedt sinds kort ondersteuning voor tweestapsverificatie via externe diensten als Google Authenticator en 1Password. Zo blijven je gegevens veel beter beschermd…. Lees meer (bron).

5. Nieuwe YouTube-muziekdienst vanaf volgend jaar beschikbaar. Google blijft het proberen: de zoekgigant lanceert volgend jaar mogelijk wederom een eigen muziekdienst. Dit keer wordt deze volgens bronnen een onderdeel van YouTube.Lees meer (bron).

6. Facebook gaat gebruikers buiten EU automatisch herkennen in foto’s. Facebook gaat gebruikers die niet in de EU of Canada wonen, automatisch herkennen op foto’s. Gebruikers kunnen de optie aan- of uitzetten. Het bedrijf stelt gebruikers op de hoogte als zij op foto’s staan, of ze nu getagd worden of niet…. Lees meer (bron).

7. Instagram maakt volgen hashtags mogelijk. Fotodienst Instagram maakt het mogelijk om naast personen ook hashtags te volgen. Gebruikers krijgen dan ‘top posts’ met die hashtag te zien in hun feed van foto’s, naast de foto’s van contactpersonen die ze al volgden.. Lees meer (bron).

8. Facebook gaat bedelen om likes en reacties aanpakken. Facebook gaat het bedelen om likes en reacties op zijn site aanpakken. Dat heeft het sociale netwerk laten weten. Posts die werken met deze technieken zullen in de komende tijd minder mensen bereiken….. Lees meer (bron).

Instagram in je bibliotheek9. WhatsApp krijgt groepschats waarin alleen beheerder berichten kan sturen‘. WhatsApp krijgt naar alle waarschijnlijkheid groepschats waarin alleen een beheerder berichten kan sturen. Andere deelnemers in de groep kunnen niet reageren. De functie zou bijvoorbeeld dienst kunnen doen voor mededelingen vanuit scholen of bedrijven…. Lees meer (bron).

10. 2,4 miljoen Nederlanders hebben Pinterest-app op smartphone staan. 2,4 miljoen Nederlanders hebben de Pinterest-app op hun smartphone geïnstalleerd. Dat is een half miljoen gebruikers meer dan een jaar eerder…. Lees meer (bron).

Wil je als openbare of Hoger Onderwijs bibliotheek het maximale halen uit je social media?
Volg dan de training Social Media 2.0.

Wil je de Social media Bootcamp voor Werkzoekenden & Ondernemers organiseren?
Hier meer info over het organiseren van de Social Media Bootcamp in jouw bieb!

Social media jaaroverzicht 2016 Webbieb

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s