10 social media nieuwtjes van de afgelopen maand

Actueel nieuws over social media samengevat:

Afgelopen maand was er opnieuw veel nieuws over social media platformen, zoals Facebook.

10 social media nieuwtjes van de afgelopen maand | Webbieb

Hieronder de 10 belangrijkste nieuwsitems rond social media van de afgelopen maand op een rij gezet.

Bij het nieuwsitem staat de link naar de bron van het artikel.

10x social media nieuws van de afgelopen maand:

1. Zo gaat Facebook je beter inzicht geven in je privacydata. Na de rel rondom Cambridge Analytica gaat Facebook het (iets) anders doen: het sociale netwerk maakt het voortaan makkelijker om je gegevens in te zien en deze te verwijderen. We laten zien hoe het werkt…. Lees meer (bron).

Twitter2. Snapchat komt met videobellen voor groepen. Snapchat komt met een functie voor video- en audiobellen in groepen. Het sociale medium rolt de mogelijkheid deze week uit over zijn gebruikers… Lees meer (bron).

3. Facebook gaat meer lokaal nieuws tonen in tijdlijn. Facebook gaat Nederlandse gebruikers meer nieuws uit hun woonplaats en omgeving tonen in het nieuwsoverzicht. De samenstelling van de tijdlijn wordt aangepast… Lees meer (bron).

4. Tip: verwijder een WhatsApp-bericht voor jou en de ontvanger.
Heb je een WhatsApp-bericht gestuurd waar je later spijt van hebt? Dan kun je gemakkelijk een appje verwijderen voor zowel jou als de ontvanger. We laten zien hoe het werkt in deze tip… Lees meer (bron).

5. Facebook gaat adverteerders verplichten toestemming te vragen voor gebruik data. Facebook werkt aan een manier om adverteerders te verplichten om toestemming te zoeken voor het gebruik van persoonlijke gegevens voor het gericht uitsturen van advertenties..Lees meer (bron).

6. Instagram voegt mogelijk ook bellen en videobellen toe. Instagram geeft gebruikers mogelijk binnenkort al de optie om met elkaar te bellen of videobellen….. Lees meer (bron).

7. ‘WhatsApp laat gebruikers elkaar melding sturen bij nieuw nummer’. WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn bèta-app voor Android, waarmee gebruikers notificaties naar enkele of alle contacten kunnen sturen als ze gaan wisselen van mobiel nummer... Lees meer (bron).

8. Tip: Zo verwijder je meerdere apps uit je Facebook-account tegelijk. Facebook is sinds het privacyschandaal met Cambridge Analytica druk bezig om de gegevens van haar gebruikers beter te beschermen. Eén van de nieuwe functies houdt in dat je voortaan de toegang tot je gegevens voor meerdere apps tegelijk kunt intrekken… Lees meer (bron).

Instagram in je bibliotheek9. Twitter, Facebook en Google willen samen nepnieuws aanpakken. Online platforms en sociale media, waaronder de grote spelers Twitter, Facebook en Google, willen afspraken maken om de verspreiding van nepnieuws en desinformatie in Europa tegen te gaan…. Lees meer (bron).

10. Twitter laat je een gedeelte van een live video delen. Twitter komt met een nieuwe functie voor live video’s. Je kunt nu een fragment delen van een uitgezonden filmpje. Zo hoef je niet de complete video met je volgers te delen, maar alleen de interessante stukjes… Lees meer (bron).

Wil je als openbare of Hoger Onderwijs bibliotheek het maximale halen uit je social media?
Volg dan de training Social Media 2.0.

Wil je de Social media Bootcamp voor Werkzoekenden & Ondernemers organiseren?
Hier meer info over het organiseren van de Social Media Bootcamp in jouw bieb!

Social media jaaroverzicht 2016 Webbieb

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s