Klanten aan het woord over Fenna

Actueel nieuws over social media samengevat:

Afgelopen maand was er opnieuw veel nieuws over social media platformen, zoals Facebook.

10 social media nieuwtjes van de afgelopen maand | Webbieb

Hieronder de 10 belangrijkste nieuwsitems rond social media van de afgelopen maand op een rij gezet.

Bij het nieuwsitem staat de link naar de bron van het artikel.

10x social media nieuws van de afgelopen maand:

1. Twitter en Facebook moeten nog dit jaar aan consumentenwet voldoen. Facebook en Twitter hebben ruim drie maanden de tijd om aan Europese wetgeving rondom consumentenrecht te voldoen. Brussel wil dat de sociale media nog dit jaar hun zaken op orde hebben…. Lees meer (bron).

Twitter2. Twitter gaat berichten weer chronologisch tonen. Twitter laat zijn gebruikers binnenkort weer berichten in chronologische volgorde bekijken. Dat belooft het bedrijf in berichten op zijn eigen sociale netwerk… Lees meer (bron).

3. Snapchat brengt nieuwe modellen van camerazonnebril Spectacles uit.Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft nieuwe modellen van zijn camerazonnebril Spectacles uitgebracht… Lees meer (bron).

4. Facebook breidt controle op echtheid van beelden uit. Facebook breidt het initiatief om plaatjes en video’s te controleren op echtheid uit naar zeventien landen. Met het initiatief probeert Facebook nepnieuws op het netwerk te bestrijden..Lees meer (bron).

5.  Twitter voegt optie voor audiolivestreams toe aan app. Twitter heeft zijn sociale medium uitgebreid met een optie waarmee gebruikers een livestream kunnen starten die alleen uit geluid bestaat… Lees meer (bron).

6. ‘WhatsApp krijgt binnenkort eindelijk een donkere modus’. Een donkere modus in WhatsApp is op komst. Het is nog niet duidelijk wanneer deze update uitrolt, maar er wordt aan gewerkt… Lees meer (bron).

7. WhatsApp toont voortaan afbeeldingen in notificaties. WhatsApp gaat foto’s en bewegende GIF-afbeeldingen voortaan in notificaties tonen. Tot nu toe toonde de app altijd notificaties met het bericht ‘Foto’… Lees meer (bron).

8. YouTube Premium review: het betalen waard? Met YouTube Premium heb je geen last van reclames , kun je eindeloos naar muziek luisteren en originele shows kijken. Het abonnement is met 12 euro alleen niet goedkoop. Is dat het waard? … Lees meer (bron)

Instagram in je bibliotheek9. Tip: Instagram-accounts worden massaal gehackt: zo bescherm je jezelf. Kwaadwillenden hebben het op Instagram-accounts gemunt en gebruikers raken in paniek. Zo bescherm je jezelf voor deze Instagram-hackers…. Lees meer (bron).

10. YouTube Stories rolt uit: nog een alternatief voor Instagram en Snapchat. Na Instagram, WhatsApp, Facebook en Netflix krijgt ook YouTube Stories. Dat zijn korte filmpjes van je favoriete videomakers, direct op het homescreen te bekijken… Lees meer (bron).

Wil je als openbare of Hoger Onderwijs bibliotheek het maximale halen uit je social media?
Volg dan de training Social Media 2.0.

Wil je de Social media Bootcamp voor Werkzoekenden & Ondernemers organiseren?
Hier meer info over het organiseren van de Social Media Bootcamp in jouw bieb!

Social media jaaroverzicht 2016 Webbieb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s