10 social media nieuwtjes uit augustus 2015

Augustus 2015 was er opnieuw veel nieuws over de diverse social media platformen, zoals Linkedin, Twitter en Facebook. Hieronder de belangrijkste nieuwsitems rond social media van de afgelopen maand op en rij gezet. Bij het nieuwsitem staat de link naar de bron van het artikel.

De 10 belangrijkste social media nieuwtjes – augustus 2015:

1. Instagram stapt af van zijn verplichte ‘vierkante foto’-formaat. Instagram toont voortaan niet alleen vierkante foto’s, maar staat ook liggende en staande foto’s toe. Deze wijziging wordt doorgevoerd in de nieuwste versie van de Android-app… Lees meer (bron).

Twitter2. Twitter hanteert niet langer limiet van 140 tekens bij DM’s. Bij het versturen van directe berichten, ofwel direct messages (DM’s) was je voorheen gebonden aan maximaal 140 tekens, maar zijn dat er nu 10.000... Lees meer (bron).

3. Facebook gaat copyrightschending in video’s beter opsporen. Het bedrijf implementeert een nieuw systeem om sneller en beter te kunnen herkennen wanneer gebruikers auteursrechtelijk beschermde content publiceren… Lees meer (bron).

4. Google komt met webversie van chatapp Hangouts. Google heeft een webversie gemaakt van zijn chatapplicatie Hangouts. De variant werkt fullscreen in de browser en vereist een login met een Google-account… Lees meer (bron).

5. Aanzienlijk minder verwijsverkeer vanuit LinkedIn. LinkedIn was lange tijd een belangrijke bron van verwijsverkeer voor online uitgevers, maar die tijd lijkt definitief voorbij… Lees meer (bron).

6. Facebook meldt mijlpaal van 1 miljard gebruikers op één dag online. Afgelopen maandag maakten 1 miljard mensen op dezelfde dag gebruik van Facebook. Facebook heeft inmiddels 1,49 miljard gebruikers die maandelijks op de sociale-netwerksite inloggen… Lees meer (bron).

7. YouTube maakt weergave aantal views bij video’s accurater. YouTube heeft een aanpassing doorgevoerd in de wijze waarop het kijkstatistieken over video’s vergaart en weergeeft… Lees meer (bron).

8. Facebook vernieuwt uiterlijk blogfunctie Het uiterlijk van Facebook blogfunctie Notities is vernieuwd. Berichten zijn nu paginabreed en er is ruimte voor groot beeld… Lees meer (bron).

Instagram in je bibliotheek9. Eerste Instawalk in Almere. Liefhebbers van sociale media wandelden langs de mooiste gebouwen van Almere en maakten daar foto’s van. Deze werden op het fotoplatform Instagram gezet.. Lees meer (bron).

10. ‘Facebook maakt Twitter-achtige app om nieuws te volgen’. Facebook werkt momenteel aan een app waarmee gebruikers belangrijk nieuws kunnen volgen. De app zou werken met een nieuw notificatiesysteem en lijken op Twitter… Lees meer (bron).

Meld je aan voor de gratis Webbieb nieuwsbrief!

Huub van Dommelen | Webbieb | Online marketing & narrowcasting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s