Workshop UX voor informatieprofessionals in het hoger onderwijs

Doe mee aan de workshop User experience (UX) voor bibliotheken en mediatheken!Workshop UX voor informatieprofessionals in Hoger Onderwijs

Na zijn succesvolle presentatie op de Webbieb Summer School in de zomer van 2015 komt Andy Priestner, UX expert werkzaam voor de Cambridge University Libraries, opnieuw naar Nederland, voor de workshop:

User experience (UX) voor bibliotheken en mediatheken

• Wil je weten wat de ervaringen zijn van je bezoekers?
• Weet je hoe ze denken over de ruimtes en de services?
• Weet je wat ze echt willen?

Nieuwe onderzoeksmethodieken naar de ervaringen van bibliotheekgebruikers geven antwoord op deze vragen.
Voor de workshop komt Andy Priestner speciaal naar Nederland. De workshop duurt een dagdeel en de praktische toepassing van onderzoek naar User Experience en de inzichten die dit oplevert staan centraal.
De workshop wordt gegeven op dinsdagochtend 8 maart 2016 en is bedoeld voor informatieprofessionals van universiteitsbibliotheken en hogeschoolmediatheken.

User experience design bestaat al sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw, maar sinds een aantal jaar is er ook in bibliotheken groeiende belangstelling voor. Dat komt omdat de onderzoeksmethoden die worden gebruikt in user experience design, veel meer onthullen over de ervaring van bibliotheekgebruikers dan bijvoorbeeld traditionele methoden zoals enquêtes. Deze methoden, samengevat onder de noemer UX, geven waardevolle inzichten in wat gebruikers in de 21e eeuw echt doen en nodig hebben in hun bibliotheek.

Over Andy Priestner:
Andy PriestnerAndy werkte in diverse senior bibliotheek functies bij zowel Oxford als Cambridge University. Momenteel leidt hij het Future Lab innovatieprogramma bij de Bibliotheken van de Universiteit van Cambridge, waar hij bestaande en nieuwe benaderingen en methoden rond onderzoek naar User Experience (UX) verkent en toepast. Daarnaast geeft Andy trainingen op het gebied van User Experience, leiderschap en storytelling. Hij is co-auteur van het boek Personalising Library Services in Higher Education en schrijft momenteel een boek over User Experience in bibliotheken, dat in het voorjaar van 2016 verschijnt. In augustus 2015 was hij key note spreker op de Webbieb Summer School. Zijn bijdrage werd door de deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,5.

Tijdens de workshop, die door Andy Priestner in het Engels wordt gegeven, staat de praktische toepassing van User Experience in bibliotheken in het Hoger Onderwijs centraal.

Programma workshop Andy Priestner dinsdag 8 maart 2016:

9.00 Inloop Huub van Dommelen - Webbieb

9:30 Introductie (Huub van Dommelen)

Huub van Dommelen is oprichter van Webbieb. Webbieb ondersteunt bibliotheken en mediatheken op het gebied van online marketing en narrowcasting via trainingen, oplossingen en advies.

Andy Priestner, Cambridge University Libraries9.45 Aanvang door Andy Priestner, Cambridge University Libraries

Introductie rond ideeën, inzichten en onderzoeksmethoden rond UX, user experience.

10.45 Pauze

11.00 Vervolg workshop door Andy Priestner
Onderzoeksmethoden rond UX, user experience, in de praktijk toegepast.

12.30 Lunch en napraten, met uitloop tot 13.30 uur.

Wanneer en waar:

Dinsdag 8 maart a.s. in de Uithof, Universiteit Utrecht.

Kosten:

De deelnamekosten bedragen € 195,= pp. ex. BTW. Lunchbuffet, koffie en thee zijn bij de kosten inbegrepen. Kom je samen met een collega? Dan ontvangt die een korting van 10% op de deelnamekosten.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor informatieprofessionals die werkzaam zijn bij Universiteitsbibliotheken en Hogeschool Mediatheken. Denk o.a. aan Bibliothecarissen, Projectleiders, Ontwikkelaars, Teamleden digitale klantinteractie, Manager Content & Knowledge Management en Marketing & PR medewerkers.

Wil je inschrijven?

Inschrijven voor de Workshop van Andy Priestner op 8 maart a.s.

Wil je meer informatie?

Bekijk hier de digitale flyer.

Of Stuur een email, bel of twitter naar Huub van Dommelen van Webbieb. Benieuwd welke bibliotheken eerder een training volgden bij Webbieb? Klik hier voor onze referenties.

Lees ook: Voortvarende renovatie Universiteitsbibliotheek Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s