Drie content tips voor de maand december

December is altijd een drukke maand door de feestdagen. Als je content moet verzorgen voor je bibliotheekwebsite en social media is dit aan de ene kant misschien een uitdaging, maar aan de andere kant biedt dit ook volop kansen. Om de rest van december goed door te komen met je online content, hier drie tips.

1. Plannen, plannen, plannendecember remember

Niemand wil tijdens het kerstdiner werken, dus plaats je bericht op Facebook niet met de kerst zelf. Op Facebook kun je berichten plannen, dit scheelt een hele hoop. Je kunt je bericht dus al eerder maken en inplannen voor wanneer jij wilt. Dit kun je op Facebook zelf doen door de optie ‘Plannen’ te selecteren in plaats van ‘Plaatsen’. Wil je ook je Twitter berichten inplannen, dan kun je verschillende tools gebruiken. Een handige tool hiervoor is Hootsuite. Heb je een WaaS website? Dan kun je ook je pagina’s inplannen. Dit doe je door een pagina niet direct te activeren, maar door de optie ‘Activate later’ te gebruiken. Zo kun je zelf heerlijk genieten van het kerstdiner, oliebollen en het vuurwerk.

2. Lijstjes!

December is een maand om zowel terug te kijken op het afgelopen jaar, als ook vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Lijstjes doen het altijd goed. Wat waren de beste thrillers van 2015? Van welke schrijvers verwachten we in 2016 het meest? Op het internet staan genoeg lijstjes die voor je doelgroep interessant zijn en anders kun je zelf lijstjes maken. Wat waren de meest geleende boeken in jouw bibliotheek in 2015? Je kunt natuurlijk ook je publiek erbij betrekken en hun laten stemmen op de boektitels.

3. Omarm de feestdagen

Als je je berichten inplant, hoef je je daar niet druk over te maken met de feestdagen. Het is natuurlijk wel leuk om je content aan te passen op de feestdagen. Hebben jullie de bibliotheek al omgetoverd tot een gezellige kerstplek met boeken? Laat dit dan zien op je website, in je nieuwsbrief en via sociale media! Dit ziet er niet alleen leuk uit, het is voor het publiek ook meteen een uitnodiging om gezellig langs te komen. Vergeet niet om ook online te vermelden dat openingstijden gewijzigd zijn, want niemand staat graag voor een gesloten deur.

Wil je inspiratie?
>> 33 kerstideeën voor in je bibliotheek op een rij gezet
>> Webbieb Pinterest prikbord Kerst in de bibliotheek

Lees ook: Narrowcasting, wat het is en 3 tips voor zinvol gebruik

Webbieb | Online marketing & narrowcasting

Volg ook een training bij Webbieb:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting.

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis Webbieb nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s