Doe mee aan de 21st Century Skills Praktijkdag

21st Century Skills Praktijkdag voor bibliotheken

Doe mee aan de 21st Century Skills Praktijkdag!

Ben je mediacoach? Wil je weten hoe scholen omgaan met 21st Century Skills? Welke rol mediawijsheid daarbij speelt? Hoe je daarover met scholen in gesprek komt? En hoe je ze in de praktijk daarbij ondersteunt? Doe dan mee aan de 21st Century Skills Praktijkdag op 2 juni a.s.

Recent is er het model voor 21e eeuwse vaardigheden vernieuwd. Het nieuwe model voor 21e eeuwse vaardigheden bouwt voort op het oude, ontwikkeld door Kennisnet. Dit model omschrijft 11 vaardigheden die leerlingen in hun latere leven nodig hebben. En die ze zich nu in het onderwijs eigen moeten gaan maken. Mediawijsheid komt daarin voor, maar ook Basisvaardigheden ict, informatievaardigheden en computational thinking.

“Scholen zitten te springen om materiaal waarmee ze de 21e eeuwse vaardigheden een plaats kunnen geven in hun onderwijs”, aldus Remco Pijpers van Kennisnet. Mediacoaches kunnen scholen advies geven op welke manieren ze hun leerlingen mediawijsheid kunnen bijbrengen. De vertaling van het nieuwe model van 21e eeuwse vaardigheden naar toepassing in de praktijk en de rol van de mediacoach daarin: dat is waar de 21st Century Skills Praktijkdag over gaat.

Programma 21st Century Skills Praktijkdag:

9.30 Inloop

10.00 Introductie, Huub van Dommelen.
Huub van Dommelen-WebbiebHuub van Dommelen is eigenaar van Webbieb. Met Webbieb ondersteunt hij bibliotheken op het gebied van online marketing en narrowcasting.

10.10 Scholen en 21st Century Skills, Tessa van Zadelhoff.
Klaar voor de toekomst. De wereld om ons heen verandert snel. Dat betekent dat scholen naast kennis ook aandacht moeten besteden aan eigentijdse vaardigheden, de zogenaamde 21st century skills. Tessa van Zadelhoff 100Tessa van Zadelhoff werkte eerder als leerkracht en ictcoördinator in het basisonderwijs. Inmiddels is zij projectleider onderwijsinnovatie bij een bestuur met 25 basisscholen. Meer over Tessa lees je op www.warempel.nl.

11.00 In gesprek komen over 21st Century Skills,  Yola Hopmans.
Yola vertelt welke mogelijkheden er zijn om met scholen in gesprek te komen over 21st Century Skills, o.a. via het visiespel Slim met Media.Yola Hopmans 100
Yola Hopmans is gecertificeerd mediacoach en mede-eigenaar van Slim met Media. Yola begeleidt scholen, ouders, leerlingen en docenten in mediawijsheid. Meer over Yola op www.slimmetmedia.nl.
.xxxx

12.30 Lunch

 

13.30 Een 21e eeuwse les maken, Karen Jong.
Onder begeleiding van Karen ga je in groepjes een lesidee bedenken bij een of meer van de 21e eeuwse vaardigheden. De gemaakte lessen worden plenair behandeld. Je gaat naar huis met verschillende lesideeën die je daarna in je eigen praktijk kunt toepassen.Karen Jong 100
Karen Jong is ontwikkelaar, projectleider en trainer van cross-mediale educatieprojecten. Ze begeleidt o.a. scholen, bibliotheken en musea bij het vertalen van educatieve vraagstukken naar hun praktijk. Meer over Karen op www.jongleert.nl.

15:45 Evaluatie en afsluiting (einde 16.00 uur).

Wanneer en waar:

Donderdag 2 juni 2016 in Utrecht.

Kosten:

De deelnamekosten bedragen € 217,= pp. ex. BTW. Lunchbuffet, koffie en thee zijn bij de kosten inbegrepen. Kom je samen met een collega? Dan ontvangt die een korting van 10% op de deelnamekosten.

Voor wie bedoeld?

De workshop is bedoeld voor mediacoaches (in opleiding) van bibliotheken die scholen in het primair onderwijs nu of in de toekomst ondersteunen op het gebied van digitale vaardigheden en mediawijsheid.

Wil je inschrijven?

Inschrijven voor de 21st Century Skills Praktijkdag op 2 juni.

Wil je meer informatie?

Bekijk hier de digitale flyer.

Of Stuur een email, bel of twitter naar Huub van Dommelen van Webbieb. Benieuwd welke bibliotheken eerder een training volgden bij Webbieb? Klik hier voor onze referenties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s