Wat is het verhaal van jouw bibliotheek?

Wat is het verhaal van jouw bibliotheek-workshop storytellingWat is eigenlijk het verhaal van de bibliotheek? Die vraag kwam in me op toen ik de blog las van Pieter-Marijn van der Velden op Marketingfacts, getiteld ‘Een goed verhaal zorgt voor een onuitwisbare indruk‘ (bron).

‘De verhalenindustrie is overal. Schrijvers en filmmakers maken er slechts een klein deel van uit. Bedrijven gebruiken verhalen bijvoorbeeld als (..) beloften om hun producten te verkopen: het verhaal over het gelukkige gezinsleven als je in de juiste auto rijdt, over de vrienden die je hebt als je een bepaald soort whisky drinkt, over de extra levenslust als je een of ander melkproduct drinkt. “Don’t sell the steak, sell the shizzle”, zeggen ze in (..) de marketingcommunicatie.’ zo begint Pieter-Marijn van der Velden zijn blog.

Dus je moet een goed verhaal hebben. Als individu, als coach, als manager, als bestuurder en als organisatie. En dus ook als bibliotheek. Want als je als bibliotheek een goed verhaal hebt, wordt dit opgepikt: door het publiek, door andere organisaties en door bestuurders. En heb je daar als bibliotheek baat bij. Want als je goed uit kunt leggen waar je bibliotheek voor staat, in jouw gemeente, in jouw werkgebied, dan worden mensen daar enthousiast over. En gaan mensen nadenken: hoe kan ik de bibliotheek betrekken bij initiatieven en activiteiten hier in de gemeente. Hoe kan ik iets samen doen met de bibliotheek. En dan blijkt er opeens heel veel mogelijk.

Zie hier waarom een goed verhaal belangrijk is voor je bibliotheek. Vandaar dat de Webbieb in 2015 de Summer School organiseerde met als thema: storytelling in de praktijk.

Als vervolg hierop komt Webbieb nu met de storytelling workshop ‘Wat is het verhaal van jouw bibliotheek en hoe vertel je dat?’.

Het doel van de workshop is om:

• Het authentieke verhaal voor jouw bibliotheek duidelijk neer te zetten.
• Effectieve manieren te bedenken waarop dit verhaal het beste kan worden verteld.

Na afloop van de workshop zijn de deelnemers bekend met het verhaal van je bibliotheek en zijn zij in staat om dit naar buiten toe uit te dragen. De workshop  wordt gegeven in de bibliotheek. Wil je meer informatie hierover? Bel Huub van Dommelen op 040-7009 703 of vraag hieronder meer informatie aan.

Meer informatie over de storytelling workshop:

Huub van Dommelen | Webbieb | Online marketing & narrowcasting

Volg ook een training bij Webbieb:

>> 10 trainingen op het gebied van online marketing en narrowcasting

Speciale nieuwsbrief voor bibliotheken:

>> Meld je aan voor de gratis Webbieb nieuwsbrief!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s