7 oppeppers voor je social media

Heeft je social media een frisse impuls nodig?

7 oppeppers voor je social media
De social media voor de bibliotheek loopt best goed, maar het is wat ingeslapen. Een frisse impuls zou geen kwaad kunnen. Is dit herkenbaar? Hieronder 7 oppeppers voor je social media.

7 oppeppers voor je social media

1. Laat iemand anders achter de knoppen zitten.
Vraag ’s aan een collega of die de Twitter of Facebook een weekje van je overneemt. Of ruil de kanalen tijdelijk onderling.

2. Stel een lijstje met nieuwe bronnen samen.
Zoek naar nieuwe bronnen voor je updates. Vaak heb je de bekende plekken waar je altijd kijkt. Door op andere plekken te kijken kom je nieuwe dingen tegen die bruikbaar zijn. Zoek bijvoorbeeld op Google of Pinterest naar iets nieuws.

3. Doe iets nieuws met je social media.
Iets nieuws doen met je bestaande social media. Bijvoorbeeld door actief aan de gang te gaan met Persicope voor Twitter. Of je gaat experimenteren met nieuwe social media, zoals Pinterest of Instagram.

4. Vraag iemand anders om tips en ideeën.
Je kent vast wel iemand in je kennissenkring die iets kan zeggen over je social media uitingen. Vraag ’s wat die persoon ervan vindt, positief en negatief. En of die nog tips voor je heeft.

5. Iets anders doen dan zenden.
De automatische piloot staat vaak ingesteld op vooral zenden. Leg de focus op iets anders: het retweeten van anderen bijvoorbeeld. Of reageren op berichten van anderen. Vragen stellen. Andere pagina’s liken en opmerkingen geven bij updates. Vaak krijg je reactie terug.

6. Even helemaal niets doen.
Voor de social media die hard is dit bijna onverdraaglijk :-), maar het kan een optie zijn. Een weekje niks doen kan ook inspiratie geven.

7. Doe mee aan de Social Media Bootcamp.
Meedoen aan de Social Media Bootcamp geeft net die impuls om fris verder te gaan en nieuwe dingen op te pakken. Dat is wat ik hoor van de deelnemers. Misschien een idee? Hier meer informatie over de Social Media Bootcamp.

Heb jij nog tips? Laat het mij weten, ik hoor ze graag!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s