5 marketing ideeën voor nu

Welke ideeën op het gebied van marketing & PR kun je meteen starten? Waar je direct bij het begin van 2017 resultaat van ziet en waar alle medewerkers vrolijk van worden? Hieronder 5 marketing ideeën waar je nú al werk van kunt maken.

Haak aan bij het Jaar van het Boek5 marketing ideeën voor nu:

1. Maak actuele display tafels

Bij actuele display tafels kun je denken aan tafels met boeken en andere media over stoppen met roken, afvallen, gezondere voeding, meer bewegen enz. enz.

2. Hitlijstjes uit je eigen bibliotheek

Hoe bekend zijn de lijstjes wel niet aan het einde van het jaar? Maar aan het begin van het nieuwe jaar kun je die lijstjes prima doortrekken. En focussen op je eigen bibliotheek: bijvoorbeeld de top 5 meest uitgeleend in deze bibliotheek. Per genre, bijvoorbeeld spanning, non-fictie en jeugd. Of wat denk je van een tafel met de 10 beste boekverfilmingen van het afgelopen jaar?

Biebblog top 3 van Bibliotheek Mar en Fean3. Terugblik door medewerkers zelf

Het idee van terugblik door de medewerkers zelf kwam ik tegen bij de bibliotheek Mar en Fean. ‘De keus van onze bloggers’: een persoonlijke keus van Annelies, Rein, Pieteke, Irene en Robert uit de boeken die ze het afgelopen jaar hebben gelezen (en hebben besproken op hun BiebBlog).

4. Promoot het inschrijven op je E-nieuwsbrief

Ideaal om het nieuwe jaar mee te beginnen: een strakke actie om meer inschrijvingen op je nieuwsbrief te krijgen. Het doel voor 2017 zou kunnen zijn om 25% meer nieuwsbrief abonnees te vergaren. Als je hier serieus voor gaat zul je zien dat je voordat de zomervakantie begint dit doel al hebt bereikt. Echt, het kán!

5. Zet je publiek in het zonnetje

Waarschijnlijk heeft jouw bibliotheek ook leden die al 25 jaar of langer lid zijn. Of misschien al 40 of 50 jaar? Of nog langer? Misschien is het leuk om voor hen een ontbijt te organiseren? Uiteraard nodig je daar de plaatselijke pers bij uit. Een betere promotie om ook lid te worden van de bibliotheek is er toch niet? Als er bibliotheken zijn die zo’n soort actie al eens gehouden hebben hoor ik graag wat hun ervaringen zijn.

Wil je structureel werk maken van marketing? Ontwikkel een marketingplan!

Lees ook: De 10 meest gelezen blogs van 2016.

Huub van Dommelen | Webbieb | Online marketing & narrowcasting.

>> Meld je aan voor de gratis Webbieb nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s