Nieuw volk in de bieb

Social Media Bootcamp voor Werkzoekenden en Ondernemers Webbieb
– Actief aan de slag om werk te vinden –

De afgelopen maanden heb ik in diverse bibliotheken in het land de Social Media Bootcamp voor Werkzoekenden & ZZP’ers gepresenteerd.  De effectieve inzet van social media om werk te vinden staat daarbij centraal. Waarom heet het Bootcamp? Omdat het geen kijken en luisteren naar een PowerPoint presentatie betekent. Deelnemers gaan actief aan de slag om met opdrachten te achterhalen hoe zij zelf social media zoals Linkedin in kunnen zetten om werk te vinden.

– Concreet en inspirerend –

De reacties van de deelnemers na zo’n bootcamp zijn heel positief. Ze vinden de tips heel concreet en zijn geïnspireerd om er iets mee te gaan doen de volgende dag. Ze gaan er dan zelf verder mee en na een week krijg ik mailtjes wat ze gedaan hebben en wat ik ervan vindt.

– ZZP’ers over de vloer –

Maar van bibliotheken krijg ik ook reacties. Want die organiseren de Social Media Bootcamp voor hun publiek. 1 van die reacties die me is bijgebleven, is van Amstelland Bibliotheken, de bibliotheek Amstelveen om precies te zijn. Daar gaf ik de social media bootcamp op een avond. Er waren werkzoekenden maar ook veel ZZP’ ers aanwezig. De bibliotheek was daar blij mee gaven ze aan. Normaal krijgen ze niet zo heel vaak ZZP’ers ‘over de vloer’. Wel voor een werkplek waar ze naar op zoek zijn, maar niet om deel te nemen aan een activiteit die de bibliotheek organiseert. Dat vond ik leuk om terug te horen.

Overigens werkt dat prima, een activiteit organiseren waar én werkzoekenden én ZZP’ers aan deelnemen. Er zit overlap tussen deze twee, en ze kunnen ook veel van elkaar leren.

>> Organiseer de Social Media Bootcamp ook in jouw bibliotheek!

Doe mee aan de Social Media Bootcamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s