Wie wordt de Beste Bibliotheek?

– Wie wordt de Beste Bibliotheek?

Deze vraag is mij al diverse malen gesteld de afgelopen weken, als ik op bezoek was voor een training of een workshop in de bibliotheek. Of om gewoon te komen kijken in de bibliotheek, niet omdat het moet, maarrrrr: omdat ik het leuk vind om te doen! 🙂

Eerder schreef ik trouwens al de blog ‘Hoe wordt je Beste Bibliotheek van Nederland?’

Okay, Wie wordt de Beste Bibliotheek 2017? Is de vraag. En wat is dan mijn antwoord? 

– Genomineerde bibliotheken –

Sowieso hulde voor de organisatie van deze verkiezing, want de bibliotheken komen met deze verkiezing positief in de spotlights.

Tevens hulde voor de genomineerde bibliotheken:

  • Bibliotheek Alphen a/d Rijn
  • Bibliotheek Den Helder
  • Bibliotheek Oosterhout
  • Bibliotheek Schiedam
  • Bibliotheek Winschoten
  • Bibiotheek Wijchen

Want het is eervol als je genomineerd wordt. Dat is op zich al knap, daarmee heb je echt iets bijzonders gepresteerd.

– 2 grote kanshebbers Beste Bibliotheek –

Maar wie van deze genomineerden wordt nu gekozen tot de Beste Bibliotheek? Bij de beantwoording van deze vraag moet ik bekennen dat ik de Bibliotheek Winschoten nog nooit heb bezocht. Dat zou dus ook een grote kanshebber kunnen zijn. De andere bibliotheken heb ik wel 1 of meerdere keren bezocht in het afgelopen jaar.

Ik denk dat er 2 grote kanshebbers zijn om te winnen: Kopgroep Bibliotheek in Den Helder en Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen a/d Rijn.

Kopgroep Bibliotheek Den Helder in School7

Kopgroep Bibliotheek in Den Helder.

De Kopgroep Bibliotheek in Den Helder heb ik in april 2016 bezocht en het is werkelijk fenomenaal wat ze daar hebben gepresteerd. Ik heb daar toen deze blog over geschreven. Laatst was ik er weer voor een bijeenkomst en ik ben eerlijk gezegd nog steeds totaal overrompeld.

De Bibliotheek Rijn & Venen heb ik september 2016 bezocht en daar was ik ook enorm van onder de indruk. Niet zozeer vanwege het gebouw, want dat is eerlijk gezegd…bijna om te huilen. Dat zijn een paar houten barakken midden op een plein in Alphen a/d Rijn en that’s it. Maar nu komt het: ze hebben daar een eLab formule bedacht die zo waanzinnig goed in elkaar zit. En de bibliotheek heeft een samenwerkingsverband gesloten met prestatie-afspraken waarin gemeente, het onderwijs en andere sociaal maatschappelijke partners structureel samenwerken. Dat mooie nieuwe gebouw komt er wel, maar zelfs nu al is deze bibliotheek futureproof te noemen. En dat vind ik onderscheidend en vernieuwend.

– Wie van deze 2 wordt de Beste Bibliotheek –

Dus. Wie van deze 2 wordt de Beste Bibliotheek? Als de jury kiest voor de gebouwelijke benadering, dan wint Kopgroep Bibliotheek. Kiest de jury voor de inhoudelijke vernieuwing? Dan wint Bibliotheek Rijn & Venen. Althans zo zie ik het. Maar gelukkig ben ik geen jury 😉

> Trainingen bij Webbieb in de 1e helft van 2017.

Bibliotheek Rijn en Venen.jpg

Bibliotheek Rijn & Venen in Alphen a/d Rijn.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s