Nieuwe datum! Mediacoach Praktijkdag op 13 juni 2017

-Doe mee aan de Mediacoach Praktijkdag 2017!

>> Direct inschrijven voor deze themadag.
>> Naar overzicht alle trainingen.

Op dinsdag 13 juni 2017 [nieuwe datum!] organiseert Webbieb voor de 3e achtereenvolgende keer de Mediacoach Praktijkdag. Het doel van de Mediacoach Praktijkdag 2017 is om mediacoaches van bibliotheken handvatten te geven waarmee ze met hun bieb richting scholen werk kunnen maken van digitale geletterdheid.

Het thema dit jaar is: digitale geletterdheid in de praktijk. Bij Digitale geletterdheid draait het om: informatievaardigheden, computational thinking, mediawijsheid en ICT-basisvaardigheden. 

Waarom digitale geletterdheid belangrijk is.

‘Leerlingen moeten zich in de toekomst kunnen redden in een sterk digitaliserende wereld. Digitale geletterdheid moet daarom een vaste plek krijgen in het onderwijs. Dat staat in het advies van het Platform Onderwijs2032 over de inhoud van het primair en voortgezet onderwijs.’ aldus Remco Pijpers van Kennisnet.

Hoe geef je handen en voeten aan digitale geletterdheid op scholen? En vooral: hoe pas je dit als mediacoach toe in de praktijk? Dat is waar de Mediacoach Praktijkdag over gaat.

Mediacoach Praktijkdag 13 juni 2017
(programma en tijden onder voorbehoud van evt. wijzigingen):

9.30 InloopHuub van Dommelen-Webbieb

10.00 Introductie, Huub van Dommelen.
Huub van Dommelen is eigenaar van Webbieb. Met Webbieb ondersteunt hij bibliotheken op het gebied van online marketing en narrowcasting.
.

10.10 Het belang van digitale geletterdheid voor kinderen, Don Zuiderman.
donzuidermanWat houdt het containerbegrip digitale geletterdheid in? Welke gebieden zijn te onderscheiden? Op welke wijze kunnen scholen in het primair en voortgezet onderwijs hier aandacht aan geven? Welke kansen en risico’s zijn er, etc. Don Zuiderman is onderwijskundige en docent ICT & Onderwijs bij de Pabo van Hogeschool Utrecht. Hij publiceert en geeft trainingen op het gebied van o.a. mediawijsheid, digitale geletterdheid en multimedia gebruik op school.

davedamen11.15 Het eLab van de Bibliotheek Rijn & Venen,  Dave Damen.
De Bibliotheek Rijn & Venen introduceerde als eerste het eLab: een plek waar mediawijsheid, leesbevordering en 21st Century Skills samenkomen. Dave Damen is een van de bedenkers en hij vertelt hoe je als bibliotheek succesvol kunt zijn  met een eLab en op het gebied van digitale geletterdheid.

12.15 Lunch.

Jolanda Kreuk, Bibliotheek Kennemerwaard13.15 De eerste paar jaar Medialab zitten erop, en nu? Jolanda Kreuk.
De Bibliotheek Kennemerwaard heeft al een paar jaar ervaring met hun Medialab: een ruimte waar publiek kan experimenteren met apparatuur en nieuwe media. Welke Do’s en Don’ts heeft dit opgeleverd en hoe gaan ze nu verder? En hoe brengen zij de digitale geletterdheid bij de schooljeugd in de praktijk? Jolanda Kreuk, projectleider Medialab van de Bibliotheek Kennemerwaard vertelt hierover.
.
14.00 Zelf aan de Yola Hopmans 100slag met digitale geletterdheid. Yola Hopmans.
Onder begeleiding van Yola Hopmans ga je in groepjes een lesidee bedenken bij een onderdeel van digitale geletterdheid. De gemaakte lesideeën worden plenair behandeld. Je gaat naar huis met verschillende lesideeën die je daarna in je eigen praktijk kunt toepassen.

Yola Hopmans is een ervaren mediacoach en heeft samen met Karin Sieders het ‘Slim met media Visiespel’ ontwikkelt. Zij begeleidt scholen (PO/VO) in het handen en voeten geven van mediawijsheid door het geven van lessen aan leerlingen, trainingen en workshops voor docenten en ouderavonden. Meer over Yola op www.slimmetmedia.nl.

15:45 Evaluatie en afsluiting (einde 16.00 uur).

Wanneer en waar:

Dinsdag 13 juni 2016 in Utrecht.

Kosten:

De deelnamekosten bedragen € 245,= pp. ex. BTW. Lunchbuffet, koffie en thee zijn bij de kosten inbegrepen. Kom je samen met een collega? Dan ontvangt die een korting van 10% op de deelnamekosten.

Voor wie bedoeld?

De praktijkdag is bedoeld voor mediacoaches (in opleiding) van bibliotheken die scholen in het primair onderwijs nu of in de toekomst ondersteunen op het gebied van digitale vaardigheden en mediawijsheid.

Wil je inschrijven?

Inschrijven voor de Mediacoach Praktijkdag.

Wil je meer informatie?

Stuur een email, bel of twitter naar Huub van Dommelen van Webbieb. Benieuwd welke bibliotheken eerder een training volgden bij Webbieb? Klik hier voor onze referenties.

Lees ook: 6 Redenen waarom eLab Rijn & Venen succesvol is.

Huub van Dommelen | Webbieb | Online marketing & narrowcasting.

>> Meld je aan voor de gratis Webbieb nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s