Summer School 2017: Building Bridges, de Bibliotheken doen mee!

– Bibliotheken als partner in lokale allianties-

Webbieb Summer School 2017 Building Bridges| Webbieb Summer School | 07-09-17 | Utrecht | >> Direct inschrijven |

Voor de 5e achtereenvolgende maal op rij alweer organiseert Webbieb dit jaar de Summer School, een studiedag voor Openbare en Hoger Onderwijs bibliotheken.

Het thema van deze Summer School is: Bibliotheken als partner in lokale allianties

>> Bekijk hier de digitale flyer van de Summer School 2017!

De bibliotheek is sterk lokaal verankerd en kan rekenen op veel sympathie bij burgers en organisaties. Een logische partner dus voor lokale allianties! Maar hoe zorg je ervoor dat je als bibliotheek actief deelneemt aan de lokale allianties die ertoe doen? En belangrijker nog: hoe zorg je dat lokale allianties waar je in participeert leiden tot succesvolle samenwerking met concrete resultaten? Deze vragen staan centraal tijdens de Webbieb Summer School 2017. Met sprekers uit diverse geledingen die vertellen hoe je succesvolle samenwerking in de praktijk realiseert.

Programma Summer School*

– Donderdag 7 september in Utrecht.

Anketrien Schillhorn Van Veen09:15 Introductie door de dagvoorzitter
Anketrien Schillhorn Van Veen, dagvoorzitter en in het dagelijks leven managing partner van trainings- en adviesbureau TerSprake en werkzaam als consultant, interimmanager en projectmanager.

 

 

Gert Staal09:30 Gert Staal – Directeur & Program Director.
Gert staal, voormalig directeur van de Bibliotheek Rotterdam en thans directeur van Bibliotheek Lek & IJssel en Program Director Innovation van Nyenrode Universiteit. Hij heeft een eigen kijk op het aangaan van coalities door de bibliotheek met haar stakeholders.

 

 

Hans Licht310:15 Hans LichtAdviseur & Schrijver.
Hans Licht is partner van het adviesbureau Organisatieregie en heeft meer dan 35 jaar ervaring als manager en adviseur in de publieke sector. Hij schreef het boek “Netwerkregie – Samen werken in en tussen organisaties”, wat gaat over de vraag hoe je samenwerking tussen organisaties verbetert. Wat zijn de mogelijkheden en belemmeringen?

 

Tom de Rooij211:00 Tom de RooijDirecteur.
Tom de Rooij is directeur van De Domijnen in Sittard-Geleen en legt uit hoe hij erin geslaagd is om van De Domijnen dé culturele instelling van Sittard-Geleen te maken: één organisatorische voortzetting van voorheen Museum Het Domein, Bibliotheek BiblioNova, Stadsschouwburg Sittard-Geleen, het Euregionaal Historisch Centrum en Filmhuis Het Domein.

 

12:00 Lunch.
Uitgebreid lunchbuffet.

 

Laetitia Ouillet313:00 Laetitia OuilletDirecteur.
Laetitia Ouillet, is directeur van de Strategic Area Energy bij de TU Eindhoven. Binnen Energy werken ruim 300 onderzoekers van 27 onderzoeksgroepen aan nieuwe, schone energiebronnen. Sinds begin 2017 is Laetitia ook de nieuwe directeur van het samenwerkingsverband van de universiteiten Utrecht, Eindhoven en het UMC Utrecht. Uitdagingen genoeg op het gebied van samenwerking! Wat kunnen bibliotheken daarvan leren?

 

Willem Foorthuis4

13:45 Willem FoorthuisLector.
Willem Foorthuis is als lector Duurzaam Coöperatief Ondernemen verbonden aan de Hanze Hogeschool. In zijn lectoraat richt hij zich op nieuwe businessmodellen waarbij ondernemers, overheden en onderwijs- en onderzoeks-instellingen samengaan in nieuwe en duurzaam geformaliseerde allianties. Naast nieuwe samenwerkingsvormen richt hij zich op nieuw te vormen regionale en lokale ketens.

 

Berny van de Donk 200x20014:30 Berny van de Donk – Bouwer met verhalen.
Berny van de Donk was projectleider van Ontdek de Spoorzone, een samenwerking van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Tilburg University, Stichting Mommerskwartier, Stadsmuseum, Regionaal Archief Tilburg, Fontys, het Brabants Dagblad, oud-NS-medewerkers en omwonenden. Het project speelde een rol bij de huidige ontwikkeling van de nieuwe bibliotheek in de Spoorzone van Tilburg en de nieuwe rol voor de bibliotheek van de toekomst.

16:45 Afsluiting Anketrien Schillhorn Van Veen – Dagvoorzitter

17:00 Borrel
Bij goed weer wordt de borrel buiten gehouden.
* Programma onder voorbehoud van evt. wijzigingen. Tijden zijn richttijden.

Voor wie is de Summer School bedoeld?

De Summer School wordt gehouden in Utrecht en is bedoeld voor medewerkers van Openbare en Hoger Onderwijs bibliotheken die betrokken zijn bij het vormen van of het inhoud geven aan samenwerkingsverbanden in de praktijk. Denk hierbij aan directies, MT-leden, account managers, kwartiermakers, projectleiders, vestigingsmanagers, vakspecialisten, innovatie managers, beleidsadviseurs, marketing & PR managers, programma managers enz. enz.

Kosten:

De kosten voor deze studiedag bedragen 345,= euro ex. BTW. Koffie, thee, fris, de uitgebreide lunch, versnaperingen tussendoor en de borrel na afloop zijn bij de kosten inbegrepen. Ook ontvang je aan het einde van de dag de Webbieb goodiebag. Neem je een collega mee? Dan ontvangt die een extra korting van 10% op de deelnamekosten.

>> Klik hier om je in te schrijven voor de Summer School.

Deelnemers over eerdere edities:
Eerdere edities van de Summer School werden door deelnemers beoordeeld met het gemiddelde cijfer van 8,6. Opmerkingen op de evaluatiefomulieren van eerdere Summer School edities:

* ‘Klasse studiedag! Bieb en niet bieb sprekers met een goed verhaal: verfrissend!’

** ‘Kleine setting met veel interactie, goed verzorgd.’

***  ‘Praktische insteek, wat ik heb gehoord kan ik zelf ook toepassen.’

Muntgebouw Utrecht - Locatie Webbieb Summer School 2015De Webbieb Summer School in Utrecht.

Wil je de gratis Webbieb nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!

Impressie vorige webbieb summer school

Dagvoorzitter Anketrien Schillhorn Van Veen - Webbieb Summer School

_1753

_1825

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s