Nieuwe plusfactor voor de bibliotheek

– Nieuwe plusfactor voor de bibliotheek –

Webbieb Summer School Doe Dag 2016 De optimale gebruikservaring_foto TeamV

Eerder hebben we op Webbieb.nl al gesproken over de unieke waarden van de bibliotheek. Onder andere in workshops storytelling die ik doe met bibliotheekmedewerkers komen die ter sprake.

– Huiskamer- ofwel de verblijfsfunctie –

1 van die unieke waarden van de bibliotheek is de huiskamer- ofwel de verblijfsfunctie: je kunt namelijk kosteloos de bibliotheek binnenstappen en daar verblijven zonder dat je iets moet. Je bent niet verplicht om lid te worden. Er wordt ook niks aan je gevraagd als je daar geen behoefte aan hebt. Terwijl je wel in de bibliotheek kunt verblijven. En je kunt kennis en informatie tot je nemen en zelf beslissen of je daar (betaald) gebruik van wilt maken. Is er 1 andere plek in de gemeente waar dat tegenwoordig nog kan? Maar er is een unieke plusfactor bijgekomen!

– Afspraak maken niet nodig –

Er is sinds kort een extra unieke factor voor de bibliotheek bijgekomen. Ik noem dit de extra plusfactor. Wat is het geval? In steeds meer gemeentekantoren moet je tegenwoordig eerst een afspraak maken alvorens je geholpen kunt worden voor een rijbewijs, paspoort etc. Dat is of wordt de nieuwe norm in gemeentekantorenland. En hoe zit dat dan in de bibliotheek? Daar kun je zo binnenlopen en wordt je geholpen. Geen afspraak nodig! Dus dan is mijn conclusie: ‘Afspraak Maken Niet Nodig’ is een nieuwe plusfactor voor de bibliotheek.

Weet jij nog een plusfactor van de bibliotheek? Reageer!

>> Klik hier voor meer info over de storytelling workshops van Webbieb.

> Maandelijks de gratis nieuwsbrief van Webbieb ontvangen? Schrijf je in!

Birmingham

Nieuwe Stadkamer Bibliotheek in Zwolle | Webbieb |

2 thoughts on “Nieuwe plusfactor voor de bibliotheek

  1. “Afspraak maken niet nodig”? dat vind ik niet echt klinken als een plus-factor….
    Iets wat, van oudsher, als vanzelfsprekend wordt aangenomen zou je ineens gaan kwalificeren als iets wat niet zomaar meer vanzelfsprekend is ?
    Dat vind ik meer een min-factor…..

    • Hallo Lidy,
      Bedankt voor je reactie. Ja, zit iets in. Van oudsher was dat zo en die dingen zijn kennelijk niet meer vanzelfsprekend waardoor het een plusfactor wordt. Ik vergelijk het met gratis parkeren voor de deur. Dat was van oudsher ook vanzelfsprekend, maar tegenwoordig (helaas) een plusfactor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s