Leen Een Fries: Project met hitpotentie!

Leen een Fries bibliotheekblog Webbieb

Wat is Leen Een Fries? Een soort platform voor het delen van kennis en activiteiten aangeboden door mensen in Friesland. Er zit geen commerciële bijbedoeling achter. Een mooi project van de gezamenlijke bibliotheken in Friesland met hitpotentie voor heel Nederland. 

Nadat september 2013 bekend was geworden dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 werd, zijn de Friese bibliotheken gaan nadenken over een project.
Dat resulteerde in Leen een Fries dat uit de koker kwam van de Bibliotheek Drachten.

Alle bibliotheek organisaties in Friesland nemen deel en dragen financieel bij aan het project. Ook de BSF participeert. Het project draait zonder subsidie.

In 2016 is men gestart met het project. Per 1 januari 2017 is een projectleider voor 16 uren per week aangesteld. Daarnaast steken de BSF en de marketingmedewerkers van de bibliotheken tijd in Leen een Fries. De zomermaanden is de website getest. Op 1 oktober is de site live gegaan en is men begonnen met het werven van kennisdelers. Op dit moment zijn 75 activiteiten aangemaakt. Een aantal kennisdelers zijn geïnterviewd over hun deelname en van een aantal van hen zijn filmpjes gemaakt.

Deze promotie is ook op https://www.facebook.com/leeneenfries/ geplaatst. Ook lokale bibliotheken plaatsen de filmpjes op hun eigen Facebook en op narrowcasting.

Het openingsweekend van de Culturele Hoofdstad is op 26 en 27 januari 2018. Leen een Fries gaat daar een rol in spelen. Na 2017 wordt het project voortgezet en krijgt het een structureel karakter.

> Naar de website van Leen een Fries.

Leen Een Fries - Bibliotheek blog Webbieb.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s