Nieuwe landelijke huisstijl gespot?

Heb ik iets gemist dacht ik laatst? Is er soms een nieuwe landelijke huisstijl? ‘Hoezo, wat dan?’, hoorde ik terug, ‘ik weet van niks’. Maar hoe kom ik daar dan bij? Sowieso dacht ik al wel sinds een jaar of zo: wordt het niet eens tijd voor een nieuwe landelijke huisstijl? Ik heb het onderhand wel gehad met de landelijke bibliotheek huisstijl van nu. 

Anderen zeggen dan ‘ik heb het altijd al gehad met die landelijke huisstijl’, maar zo ver zou ik niet willen gaan. Op zich was die huisstijl best aardig, maar na zoveel jaar wordt het toch echt tijd voor iets nieuws. Of op z’n minst een flinke opfrisbeurt.

Maar ik dacht dus echt er komt een nieuwe huisstijl: met daarin geel, zwart en wit. Want wat viel mij op? Geheel toevallig zijn er 2 bibliotheken waar ik contacten mee heb en die voeren sinds kort heel prominent de kleuren zwart, geel en wit door in hun huisstijl, zie hieronder.

Maar iemand zei al tegen mij, dat zal wel komen door de integratie met de KB, die voeren immers ook soortgelijke kleuren in hun huisstijl. Of zou het toeval zijn?

Wat ik zelf denk? Volgens mij is er een vernieuwing van de landelijke huisstijl in voorbereiding en dit zijn de 1e voortekenen. De lente is aangebroken en je kent die slogan toch? Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Euh.. huisstijl. 😉

Maar… mocht ik hopeloos achter de feiten aan lopen en is er iemand die wel weet hoe het zit? Ik hoor het graag!

Bibliotheek Emmen (uit de nieuwe meerjarenvisie):

visie2022

Bibliotheek AanZet (onderkant nieuw briefpapier):

BibliotheekAanZet

>> Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief van Webbieb!

20150408_152744

2 thoughts on “Nieuwe landelijke huisstijl gespot?

  1. Hallo Huub, wij hebben bij de Bibliotheek AanZet een volledig nieuwe (en eigen) huisstijl ontwikkeld. Het enige wat overeind blijft is het herkenbare oranje plectrum. Deze switch is dus niet in samenspraak gegaan met andere bibliotheken, noch de KB.

    Onze website is voorlopig nog in de landelijke huisstijl. In het najaar hopen wij de nieuwe huisstijl daar ook te hebben doorgevoerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s