De bibliotheek mag (ook) weer saai zijn…

Biebmodus- bibliotheek mag weer saai zijn

De bibliotheek mag (ook) weer saai zijn…

Die gedachte kwam bij me op toen ik hoorde over de nieuwe VOB campagne Zet je #BIEBMODUS aan! Volgens de campagnesite is dit de tweede glansrijk positioneringscampagne vanuit ‘De Bibliotheek maakt je rijker’. 

De campagne, die loopt in de eindexamenperiode, richt zich op eindexamenkandidaten middelbare school, in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar.

Goede timing deze campagne. Gisteren was ik in een bibliotheek en zag al scholieren ijverig blokken achter een tafel vol studieboeken en een laptop.

En dat de bibliotheek ook weer saai mag zijn zie ik graag. In de zin dat je er de rust kunt vinden om in stilte te studeren, te lezen of te werken. En er zijn zelfs al bibliotheken die een stiltezaal hebben met toezicht waar je ook je mobiel moet inleveren, ik meen oa. de OBA.

Persoonlijk is de relatieve rust en stilte 1 van de redenen waarom ik graag de bibliotheek opzoek. Ook al ligt de tijd van blokken en studeren ver achter me. Al bewaar ik daar goede herinneringen aan, en deed ik dat graag én veel 🙂 in de bibliotheek.

Prima zet van de bibliotheken, om dit aspect van de bibliotheek in de spotlights te zetten.

En dat de bibliotheek in werkelijkheid verre van saai is, dat staat buiten kijf (lees o.a. de blog Nut en noodzaak van de bibliotheek). Gelukkig komt dat ook aan bod in de Bibliotheek maakt je rijker campagne.

> Schrijf je ook in voor de gratis nieuwsbrief van Webbieb!

Biebmodus bibliotheek mag weer saai zijn

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s