Bibliotheek Altena kiest voor BookFinder App

De Bibliotheek Altena gaat als eerste bibliotheek in Nederland de BookFinder App gebruiken. Met de BookFinder App kunnen bibliotheken via augmented reality hun collectie ‘op straat’ aan het publiek laten zien via smartphone en tablet. Bibliotheek Altena schaft de BookFinder App aan voor het project Verhalen van Altena.

Verhalen van Altena is een samenwerkingsproject van Bibliotheek Altena (gemeenten Aalburg, Dussen, Giessen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Werkendam) en Historische Reeks Land van Heusden en Altena. In 56 verhalen is de geschiedenis van het gebied in verhalen voor kinderen geschreven en getekend. Bij het project is een fietsroutekaart ontwikkeld.

Met de BookFinder App kan de Bibliotheek Altena via augmented reality delen uit de bibliotheek collectie buiten aan het publiek tonen. Zo kunnen op plaatsen langs de fietsroute, bijvoorbeeld bij Slot Loevenstein, boektitels en andere media zoals filmpjes, via de smartphone en tablet worden getoond. Elke locatie in de buitenlucht waar dat wenselijk is, kan via een ‘point of interest’ worden verrijkt met digitale content van de bibliotheek. Gaat het om een boek- of andere mediatitel uit de bibliotheek, dan kan die worden gekoppeld aan de bibliotheek catalogus.

De BookFinder App kan zelfstandig worden ingezet. Er is geen koppeling met het bibliotheek systeem nodig om de BookFinder App in de praktijk te gebruiken. Dit is een bewuste keuze geweest bij de ontwikkeling van de BookFinder App. Zo hoeven geen kosten te worden gemaakt voor de integratie met bestaande ICT systemen van de bibliotheek. Wanneer de bibliotheek een multitouch tafel heeft, kan dit gecombineerd worden met de BookFinder App.

De Bibliotheek Altena verwacht in de eerste helft van 2013 de BookFinder App aan te kunnen bieden aan het publiek.

Meer informatie over de BookFinder App vindt u hier.

WebbiebNL nieuwsitems 'Bibliotheek Altena kiest voor BookFinder App'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s