Bibliotheken vergaan niet

Een opvallend bericht op de website van DutchCowboys: Bibliotheken zullen nooit vergaan‘. Het betrof een vergelijking tussen ebooks en ‘ouderwetse’ gedrukte boeken. De moraal was dat ebooks aan een opmars bezig zijn, maar dat gedrukte boeken nog steeds goed gelezen worden en bruikbaar zijn. Het hangt er alleen vanaf voor welke doeleinden.

Zo blijkt uit een nieuwe infographic (klik hier voor het bronartikel) dat e-books en geprinte boeken gewoon naast elkaar kunnen blijven bestaan. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat mensen langzamer doen over het lezen van een e-book dan het lezen van een echt boek.

De infographic besluit met een vergelijking in het gebruik tussen ebooks en gedrukte boeken. Logisch dat je op reis handiger gebruik kunt maken van een ebook. En lezen met kinderen doe je weer vaker in een ouderwets prentenboek.

Deze vergelijking tussen ebooks en gedrukte boeken geldt wat ons betreft ook voor de digitale (online) bibliotheek en de fysieke bibliotheek. Voor steeds meer mensen is de bibliotheekwebsite de eerste ingang naar de bibliotheek. Maar uiteindelijk gaan ze ook graag naar de bibliotheek om lekker tussen de boeken te grasduinen of om een krantje te lezen.

Het gaat juist om de combinatie die elkaar versterkt. Daarom sluiten wij ons van harte aan bij de kop boven dit item: ‘bibliotheken vergaan niet!‘ … als gemeenten hun bezuinigingsdrift tenminste kunnen beteugelen.

WebbiebNL nieuwsitems 'Bibliotheken vergaan niet'

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Webbieb nieuws?
Schrijf je in voor de WebbiebNL nieuwsbrief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s