Heeft jouw bibliotheek ook de mediawijsheid in pacht?

WebbiebNL nieuwsitems 'Heeft jouw bibliotheek ook de mediawijsheid in pacht?'Het mediawijzer maken van doelgroepen zoals de jeugd is de bibliotheek op het lijf geschreven.

Maar op welke manier doe je dat in de praktijk? Hoe kun je de jeugd raken en echt mediawijzer maken? WebbiebNL heeft daarvoor een aanpak ontwikkeld waarmee je ook in jouw bibliotheek vooruit kunt. Daarnaast is WebbiebNL betrokken bij 2 initiatieven rond Mediawijsheid projecten. Naast bibliotheken zijn daarbij ook andere maatschappelijke partners betrokken. Dit verkeert nog in de ontwikkelfase, daarom daarover de volgende keer meer. Wel kunnen we al meer vertellen over de Mediawijzer module.

Als bibliotheek wil je graag je expertise op het gebied van media inzetten om jeugd op basisscholen mediawijzer te maken. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om beslagen ten ijs te komen. Om die reden heeft WebbiebNL een Mediawijzer module ontwikkeld om te gebruiken in het basisonderwijs. Met de Mediawijzer module is elke bibliotheekmedewerker in staat om zelfstandig op de basisschool de leerlingen in een themasessie mediawijzer te maken.

De Mediawijzer Module bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Ten eerste wordt(en) de betreffende medewerker(s) via een sessie in de bibliotheek op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen die er spelen op het gebied van nieuwe media. Vaak hebben medewerkers in de bibliotheek de nodige kennis al opgedaan (bijvoorbeeld in de 23 dingen training) maar om zelfstandig Mediawijsheid voorlichting te kunnen geven is diepgaandere kennis nodig.
  2. Daarnaast is een presentatie sjabloon ontwikkeld met onderdelen voor een effectieve Mediawijsheid voorlichting op de basisschool. Met het presentatiesjabloon als basis wordt met de bibliotheek nagegaan of er nog onderwerpen zijn specifieke aandacht behoeven; deze worden in de presentatie opgenomen of naar de smaak van de bibliotheek aangepast.

WebbiebNL nieuwsitems 'Heeft jouw bibliotheek ook de mediawijsheid in pacht?'Op deze manier wordt het voor u als bibliotheek een stuk eenvoudiger om Mediawijsheid op basisscholen uit te dragen.

Interesse? Neem contact op en wij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden.

Klik op de i button voor meer informatie:
WebbiebNL nieuwsitems 'Heeft jouw bibliotheek ook de mediawijsheid in pacht?'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s