Succesvolle introductie WebbiebNL afgelopen mei

WebbiebNL nieuwsitems 'Succesvolle introductie WebbiebNL mei 2012'

Eerste training

Na de introductie in mei werd de website WebbiebNL direct al veel bezocht. Ook hebben al veel bibliotheekprofessionals zich ingeschreven voor de nieuwsbrief. De eerste training ‘Facebook, Twitter en YouTube voor je webbieb’ is gehouden en op 9 oktober a.s. staat alweer een volgende training voor de deur.

Adviezen aan bibliotheken

Daarnaast hebben wij in mei en juni bibliotheken geadviseerd over hun nieuw te ontwikkelen webbieb. Daarbij werden wij met vragen geconfronteerd als:

  • Gezien de ontwikkelingen rond Bibliotheek.nl, wat kunnen we het beste doen met de plannen voor onze nieuwe website?
  • Wij willen van het ‘hapsnap werk rond onze website’ naar een meer geïntegreerde benadering met een webbiebteam, hebben jullie daar iets voor?
  • Kunnen jullie voor onze nieuwe webbieb een Programa van Eisen opstellen en het offertetraject richting aanbieders begeleiden?

Uitdagende vragen waar wij graag helderheid in verschaffen: die trajecten lopen inmiddels.

Continu verbeteren

Natuurlijk is het voor ons als WebbiebNL ook een kwestie van het blijvend verbeteren van het eigen aanbod. Daarom zal het de meer frequent website bezoeker opvallen dat  de website http://www.webbiebnl.nl continu in ontwikkeling is. Ook kijken we welke trainingen we in 2013 kunnen toevoegen aan het bestaande trainingsprogramma.

Idee of suggestie? Win een Inspiratiesessie!

Ons streven met WebBiebNL is om je blijvend te interesseren met informatie, ervaringen van gebruikers en adviezen. Met een belangrijk doel voor ogen: om meer uit jouw  webbieb te halen! Want voor steeds meer bibliotheken vormt de webbieb 1 van de pijlers waarop de toekomststrategie van de bibliotheek is gebaseerd. Heb je een idee voor verbetering of uitbreiding van onze dienstverlening? Vertel het ons en het meest bruikbare idee wordt beloond met een kosteloze Inspiratiesessie van een ochtend of middag in jouw bibliotheek.

juni 2012, Huub van Dommelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s