Webbieb één van de speerpunten Bibliotheek Den Bosch

De Bibliotheek Den Bosch heeft voor de komende jaren het ontwikkelplan 2013-2017 opgesteld: ‘De bibliotheek, de grote stad en de kleine mens‘. Een van de speerpunten in het plan is de WebBiEB. De andere speerpunten zijn de StadsBiEB en de SchoolBiEB.

WebbiebNL nieuwsitems 'Webbieb één van de speerpunten Bibliotheek Den Bosch' In de brochure ‘Kloppend Hart’  waarin de ontwikkelvisie voor het publiek wordt gepresenteerd, staat het volgende over de WebBiEB: ‘De digitalisering, één van de belangrijkste veranderingen in de hedendaagse samenleving, zien we niet als bedreiging maar juist als kans. Het biedt de mogelijkheid om langzaam afgedreven leden weer terug te winnen, maar ook om jongere generaties gemakkelijker aan te kunnen spreken. De fysieke en de digitale bibliotheek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden’.

Voor de online bibliotheek, bijvoorbeeld voor de gezamenlijke bibliotheekcollecties,  wordt de basis gebruikt die Bibliotheek.nl nu ontwikkelt.  In combinatie met een nieuwe website voorzien van verschillende applicaties, social media en andere vormen van online communicatie vormen deze onderdelen gezamenlijk de formule WebBiEB.

WebbiebNL nieuwsitems 'Webbieb één van de speerpunten Bibliotheek Den Bosch' Op deze manier wordt de WebBiEB ingezet als online platform in de breedste zin (dus website en andere online tools) voor het bereiken van de doelgroepen in het werkgebied van de Bibliotheek Den Bosch. Tegelijkertijd is de WEBBiEB een strategisch instrument voor het versterken van de andere formules (SchoolBiEB en StadsBiEB).

Naar de website van de Bibliotheek Den Bosch voor het Ontwikkelplan 2013-2017 en de brochure Kloppend Hart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s