Wie zit er achter Webbieb?

Over Huub van Dommelen

Huub van DommelenInitiatiefnemer van Webbieb is Huub van Dommelen, ook eigenaar van Aglia gevestigd in Eindhoven.

Via Webbieb ondersteunt Huub openbare en hoger onderwijs bibliotheken met marketing en narrowcasting via oplossingen, advies en trainingen.

Hij is met Webbieb gestart omdat hij bij veel bibliotheken gelijksoortige ontwikkelingen ziet:

  • Verder toenemende digitalisering van producten en diensten in het publieke domein.
  • Publiek dat de bibliotheek steeds meer online benadert en steeds minder fysiek).
  • Bibliotheken die graag hun online bibliotheek (strategisch) willen uitbouwen, maar niet goed weten hoe.
  • Onbekendheid met mogelijkheden en werking van online tools  om de bibliotheek optimaal te promoten.

Via Aglia werkt Huub met zijn team voor diverse opdrachtgevers, zowel in de profit als non-profit sector. De activiteiten van Aglia zijn gericht op het ondersteunen van bedrijven en organisaties met advies, oplossingen en trainingen op het gebied van online content en klantinteractie.

Sinds 2004 is Huub in deeltijd werkzaam bij Avans Hogeschool. Begonnen als extern gecommitteerde, inmiddels ook als docent strategisch management en organisatieverandering voor de opleiding Technische Bedrijfskunde.

IVI award

In 2014 heeft Huub het initiatief genomen tot de oprichting van de IVI award, een nieuwe innovatieprijs voor de informatiebranche.

De IVI Award - Innovatie voor InformatieDe IVI award werd in 2014 voor de eerste keer uitgereikt, met als winnaar het Brabants Historisch Informatie Centrum, met hun website Het geheugen van Brabant. In 2015 was Modemuze de winnaar van de IVI award.

Eerdere ervaring in de bibliotheekbranche

Eerder werkte Huub van Dommelen ondermeer bij Jan van Laarhoven Boeken BV, leverancier van uitleenklare bibliotheekboeken. Daar had hij veel contact met bibliotheken en lag zijn focus onder meer op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Zo heeft hij de ontwikkeling van de Toptitels formule geïnitieerd en samen met Cubiss op de markt gebracht. Nadat Jan van Laarhoven Boeken BV werd overgenomen door NBD|Biblion heeft hij het bedrijf verlaten. Lees hier meer over de werkervaring en opleidingsachtergrond van Huub van Dommelen.

Naar de contactgegevens van Webbieb en Huub van Dommelen.