Bibliotheek E-nieuwsbrief themamiddag

doe-mee-aan-de-e-nieuwsbrief-themamiddag

>> Direct inschrijven voor deze themamiddag.
>> Naar overzicht alle trainingen.

Jouw bibliotheek brengt natuurlijk ook een E-nieuwsbrief uit. Maar hoe scoort die? Hoeveel nieuwsbrief abonnees heb je? En hoe hoog is het openingspercentage? Bij veel bibliotheken kan dat beter. En veel bibliotheken willen ook beter. Wil jij ook het beste halen uit je E-nieuwsbrief en wil je weten hoe? Doe dan mee aan de Bibliotheek E-nieuwsbrief Themamiddag op: donderdag 18 mei a.s.

Tijdens de Bibliotheek E-nieuwsbrief Themamiddag hoor je van professionals uit de praktijk hoe je je E-nieuwsbrief optimaal opzet. Zij vertellen hoe je alles kunt optimaliseren rond het E-nieuwsbrief softwarepakket dat je gebruikt, de vormgeving die je hanteert, de inhoud van de E-nieuwsbrief en de links naar je website. Het doel van de themamiddag is dat je er zelf direct de volgende dag mee aan de slag kunt!

Programma E-nieuwsbrief Themamiddag 18 mei:

12.30 inloop
13.00-13.45 Hoe maak je een goede nieuwsbrief, grafisch en inhoudelijk?Bibliotheek E-nieuwsbrief Themamiddag-Huub van Dommelen
Huub van Dommelen van Webbieb laat aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk zien hoe je grafisch en inhoudelijk tot de beste E-nieuwsbrief komt.


13.45-14 Bibliotheek Mar en Fean gooide het roer om!

Dina EringaDe Bibliotheek Mar en Fean besloot enkele jaren terug het roer om te gooien: een nieuwsbrief in een geheel nieuwe stijl. Daarbij werd op onderdelen afgeweken van de ‘standaard’ bibliotheeknieuwsbrief. Dina Eringa vertelt over de aanleiding, hoe zij dit hebben aangepakt en de resultaten die dit heeft opgeleverd.

14.30 Pauze.

14.45-15.30 De bibliotheek E-nieuwsbrief, de mogelijkheden.
Bibliotheek E-nieuwsbrief Themamiddag-Huub van DommelenHuub van Dommelen van Webbieb bespreekt de meest gangbare E-nieuwsbriefsoftware die je als bibliotheek kunt gebruiken. En hoe je dat zo optimaal mogelijk doet.


15.30-16.00 Uit de praktijk (3): New York Public Library

JohBibliotheek E-nieuwsbrief Themamiddag-Johannes Neuerannes Neuer, director Digital Engagement van de NYPL, predikte op de Summer School van Webbieb al het belang van de E-nieuwsbrief voor bibliotheken. Vanmiddag vertelt hij (met een opgenomen videoboodschap én live online) hoe je die optimaal toepast.

16:00-16:15 Afsluiting.

16:15 Einde.

Wanneer en waar:
Donderdag 18 mei a.s. in Utrecht.

Kosten:
De deelnamekosten bedragen € 195,= pp. ex. BTW. Koffie en thee zijn bij de kosten inbegrepen. Neem je een collega mee? Dan ontvangt die een korting van 10% op de kosten.

Wil je inschrijven?
>> Inschrijven voor deze themamiddag

One thought on “Bibliotheek E-nieuwsbrief themamiddag

  1. Pingback: Trainingen binnenkort bij Webbieb | WebbiebNL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s