Training social media 2.0

Social media training speciaal voor de Openbare en Hoger Onderwijs bibliotheek.

Deze training wordt op maat gegeven voor openbare en Hoger Onderwijs bibliotheken, op locatie. We hebben deze training al tientallen malen in company gegeven. Wil je meer hierover weten, neem dan contact op met Huub van Dommelen, tel. 040-7009 703 of email naar info@webbieb.nl.

Twitter en Facebook zijn inmiddels gemeengoed geworden bij bibliotheken. Ook doen steeds meer openbare bibliotheken, hoger onderwijs bibliotheken en archieven iets met Pinterest of Instagram. Maar weet je ook wat je er daadwerkelijk mee bereikt? Hoe zorg je dat de social media activiteiten bijdragen  aan de doelen van jouw organisatie? En ook niet onbelangrijk: hoe bereik je (online) doelen terwijl de beschikbare mensen en middelen beperkt zijn? Daarover gaat de training ‘Social media 2.0‘.

Wat leer je in deze training?

Je krijgt in deze training onder andere antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe kan ik sociale media (Twitter, Facebook, Linkedin en evt. Pinterest of Instagram) effectief inzetten zodat ik daarmee echt iets bereik?
  • Hoe formuleer ik de doelen voor mijn online communicatie?
  • Hoe maak ik de doelen concreet, voor de organisatie in het algemeen en voor de medewerkers die ermee aan de slag gaan?
  • Hoe verfijn ik de communicatie vanuit Twitter, Facebook, enz. en kom ik tot een dialoog met mijn doelgroepen?
  • Wat zijn de ervaringen met nieuwe social media vormen, zoals WhatsApp en evt. andere platformen?
  • Hoe krijg ik meer volgers, likes en views?
  • Hoe borg ik de social media activiteiten in mijn organisatie en hoe organiseer ik dat?
  • De online bibliotheek, maar ook de verbinding met de fysieke bibliotheek komen ter sprake.
  • En ook: wordt van tevoren en op de dag zelf gevraagd wat je als specifieke vraagbeantwoording of aandachtspunten graag aan bod wilt ziet komen.

Voor wie?

Training Met social media je doelgroepen bereikenDeze training is bedoeld voor bibliotheken die al langer werken met social media en daar bekend mee zijn. Maar die een verbeterslag willen maken in de uitvoering: beter doelgroepen bereiken en de social media activiteiten slagvaardiger organiseren.  En misschien ook werk maken van nieuwere social media, zoals WhatsApp.

Eerdere deelnemers:
Deze training is in 2013, 2014 2015, 2016 en 2017 in verschillende vormen gegeven door Webbieb. De deelnemers toen gaven in de evaluatie als rapportcijfer gemiddeld een 9.

Duur & locatie:

De duur van de training is (in overleg) 1 of 2 dagdelen, afhankelijk van de verdieping die je wilt en het aantal personen.
De training is in-company en wordt dus gegeven in je bibliotheek.

 

Wil je meer informatie?

Stuur een email, bel of twitter naar Huub van Dommelen van Webbieb. Benieuwd welke bibliotheken eerder een training volgden bij Webbieb? Klik hier voor onze referenties.

Wil je de gratis Webbieb nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!

Training Met social media je doelgroepen bereiken