Storytelling themamiddag

Storytelling voor je bibliotheek - Webbieb

– Doe mee aan de themamiddag: Storytelling, hoe doe je dat? –

>> Direct inschrijven voor deze themamiddag.
>> Naar overzicht alle trainingen.

Met storytelling wil je aantrekkelijk overbrengen wat je te bieden hebt als bibliotheek. Maar hoe gebruik je storytelling effectief richting stakeholders zoals publiek en samenwerkingspartners? En het allerbelangrijkste: hoe maak je storytelling concreet? Daarover gaat de Themamiddag ‘Storytelling, hoe doe je dat?’ op 13 juni a.s.

Een goed verhaal hebben is belangrijk. Als individu, als manager, als bestuurder en als organisatie. En dus ook als bibliotheek. Als je goed uit kunt leggen waar je bibliotheek voor staat, in jouw gemeente, in jouw werkgebied, dan worden mensen daar enthousiast over. En gaan mensen nadenken: Hoe kan ik iets doen met de bibliotheek? En dan blijkt er opeens heel veel mogelijk.

Zie hier waarom een goed verhaal belangrijk is voor je bibliotheek. Op veler verzoek organiseert Webbieb daarom opnieuw de themamiddag storytelling. Eerder had de Webbieb Summer School 2015 dit thema, waarvan hier een beeldimpressie.

Hoe kun je als bibliotheek concreet handen en voeten geven aan storytelling? Deze vraag staat centraal tijdens de themamiddag ‘Storytelling, hoe doe je dat?’

Programma Themamiddag ‘Storytelling, hoe doe je dat?’
– 13 juni 2017, Utrecht -.

12.15 Inloop

12.30 Introductie, Huub van Dommelen.
Huub van Dommelen-WebbiebHuub van Dommelen is eigenaar van Webbieb. Met Webbieb ondersteunt hij bibliotheken rond het thema ‘Marketing van Informatie’. Huub zal vertellen hoe het traject eruit ziet om voor je bibliotheek vanuit nieuw of bestaand beleid te komen tot een praktische opzet voor storytelling. Met de bestaande mogelijkheden aan mensen en middelen kun je heel ver komen!  Hoe hoor je tijdens deze introductie.

13.anonymousperson215 Storytelling bij een bibliotheek.
Tijdens de themamiddag behandelen we een praktijkcase rondom storytelling. Een bibliotheek die hier veel ervaring mee heeft zal hiervoor worden uitgenodigd. Die vertelt hoe zij werk maken van storytelling in de praktijk en wat je daar als collega bibliotheek van kunt leren.

14.45 Pauze.

15.00 Zelf aan de slag met Storytelling.

Als deelnemer ga je in groepjes aan de slag met een opdracht. Daarbij nemen we enkele praktijkvoorbeelden van  een bibliotheek als leidraad. Huub neemt hierbij het voortouw. Pas op! De uitkomst van deze creatieve sessie kan al leiden tot bruikbare storytelling ideeën voor je eigen bibliotheek :-).

16:00 Evaluatie en afsluiting (einde 16.15 uur).

Wanneer en waar:

Dinsdag 13 juni 2017 in Utrecht.

Kosten:

De deelnamekosten bedragen € 195,= pp. ex. BTW. Koffie, thee, een lekkernij en fris zijn bij de kosten inbegrepen. Kom je samen met een collega? Dan ontvangt die een korting van 10% op de deelnamekosten.
>> Direct inschrijven voor de Themamiddag Storytelling kan hier.

Voor wie bedoeld?

De themamiddag Storytelling is bedoeld voor iedereen die zich binnen de openbare bibliotheek, de universiteitsbibliotheek of de hogeschool mediatheek direct of indirect bezig houdt met storytelling: communicatie medewerkers, Directies & MT, medewerkers marketing & PR, front-office managers & medewerkers, teamleiders, coördinatoren digitale bibliotheek, MT leden, webcoördinatoren, beleidsmedewerkers, webredacteuren, etc.

Wil je inschrijven?

>> Inschrijven voor de Themamiddag Storytelling op 13 juni.

Wil je meer informatie?

Stuur een email, bel of twitter naar Huub van Dommelen van Webbieb. Benieuwd welke bibliotheken eerder deelnamen aan een activiteit van Webbieb? Klik hier voor onze referenties.

Lees ook7 storytelling tips voor je bibliotheek.